Jan en Annie Baaij bedanken redder [video]

Deel dit:

(Foto: Hart van Nederland)

(Foto: Hart van Nederland)

KRIMPEN A/D LEK – Jan en Annie Baaij uit Krimpen aan de Lek hebben Martin Angenent bedankt voor zijn dappere optreden zaterdagmiddag. Samen met een andere voorbijganger redde hij het oudere echtpaar uit hun auto. Het voertuig was te water geraakt aan de Breekade bij Krimpen aan de Lek.

Annie Baaij verloor op de rotonde in de N210 bij Krimpen aan de Lek de macht over het stuur, waarna de auto het water in schoot. Vlak daarna kwam Martin Angenent voorbij het ongeval. Samen met een andere automobiliste sprong hij water in. Jan Baaij kon zelf uit het voertuig komen.

“Ik hoorde dat de vrouw er niet uit kon komen”, vertelde Martin een dag later aan het SBS-programma Hart van Nederland. “Ik dacht alleen maar: die moet er zo snel mogelijk uit. Ik kon haar beetpakken en er vervolgens uittrekken. Daarna zonk de auto.”

“Ik rijd geen auto meer”, klonk Annie resoluut in Hart van Nederland. Martin vindt dat hij vanzelfsprekend heeft gehandeld. “Je moet elkaar helpen. Ik heb een nat pak, dat is het. Kleding kan je wassen. Een gedachte krijg je er niet meer uit, als ze het niet hadden gered. Als je ergens ligt, wil je ook geholpen worden. Waarom dan niet iemand anders helpen?”

Het echtpaar hield aan het ongeval geen ernstige verwondingen over. De twee redders zijn door de politie bedankt voor hun ‘heldhaftige optreden’.j

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.