Inwoners Krimpenerwaard kiezen zelf vuurwerkvrije zones

Deel dit:

vuurwerk-in-lucht_525pxKRIMPENERWAARD – Inwoners van Krimpenerwaard kunnen bij de komende jaarwisseling voor het eerst zelf vuurwerkvrije zones aangeven.

Burgemeester Roel Cazemier: “De zes ingestelde zones van afgelopen jaarwisseling zullen we in ieder geval handhaven en verder proberen uit te breiden.”

In vuurwerkvrije zones mag op oudejaarsavond geen vuurwerk worden afgestoken tussen 18.00 en 00.00 uur. Het gaat om locaties waar kwetsbare groepen wonen, waar veel dieren verblijven of waar voorgaande jaren veel vuurwerkoverlast en vernielingen zijn geweest.

Cazemier voelt niet veel voor een algeheel vuurwerkverbod, zoals de SGP in de raad van Krimpenerwaard opperde. “Zo’n verbod zal in onze gemeente op weinig draagvlak kunnen rekenen, maar om het vuurwerk misbruik en ook gebruik terug te dringen, zullen we zoveel mogelijk vuurwerkvrije zones aanwijzen.”

Wie een locatie weet, die wellicht ook in aanmerking kan komen als vuurwerkvrije zone, kan dit melden bij het team Openbare orde en veiligheid via telefoonnummer 14 0182 of via het e-mailadres: OOV@krimpenerwaard.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.