Inwoners betrokken bij opstellen profiel nieuwe burgemeester

Deel dit:

KRIMPENERWAARD – Bij het opstellen van het profiel van de nieuwe burgemeester voor Krimpenerwaard wordt ook de mening van de inwoners betrokken. Daartoe zijn tien stellingen opgesteld.

De nieuwe burgemeester wordt de opvolger van Tjerk Bruinsma, sinds de gemeentelijke herindeling waarnemend burgemeester. De installatie van de eerste kroonbenoemde burgemeester is voorzien op 6 april van volgend jaar.

De gemeenteraad heeft inmiddels een vertrouwenscommissie ingesteld die begin volgend jaar de selectiegesprekken met de kandidaat-burgemeesters gaat voeren. Deze bestaat uit de negen fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Wethouder Dilia Blok is als adviseur van de commissie benoemd. De vertrouwenscommissie gaat nu eerst een profiel opstellen voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad zal dit profiel op 8 september in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning vaststellen.

De vertrouwenscommissie heeft besloten om het profiel niet alleen te baseren op eigen inzichten, maar ook te spreken met personen binnen en buiten de gemeente die vanuit hun positie zicht hebben op de opgaven voor de nieuwe burgemeester.

Win een lunch met de nieuwe burgemeester
De inwoners van de fusiegemeente worden nadrukkelijk betrokken bij het opstellen van het profiel. Van 30 juni tot 13 juli kunnen zij op www.burgemeesterkrimpenerwaard.nl aan de hand van tien stellingen het profiel mede samenstellen. Er is ook ruimte voor het meegeven van datgene dat de nieuwe burgemeester als eerste zou moeten oppakken. Onder diegenen die de vragenlijst invullen worden vijf lunches met de nieuwe burgemeester verloot.

burgemeester1

Necker van Naem, het bureau dat het onderzoek uitvoert, zet naast de website ook moderne technieken in om zo veel mogelijk inwoners te bereiken. Zo krijgen mensen die zich binnen de gemeentegrenzen bevinden automatisch een bericht met de oproep mee te doen.

Promotieteams op de markt
Naast de moderne communicatiemiddelen gaan ook promotieteams de weekmarkten op. Marktbezoekers kunnen ter plekke de stellingen invullen en in de stembus doen.

Stemformulieren kunnen tussen 30 juni en 13 juli tijdens openingstijden ook opgehaald en ingeleverd worden in de gemeentekantoren in Schoonhoven, Lekkerkerk, Bergambacht en Stolwijk. Omdat het gemeentehuis in Ouderkerk aan den IJssel is gesloten, staat de stembus daar in multifunctionele accommodatie/huisartsenpraktijk De Spil.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.