Inspiratieavond over duurzaam wonen en leven [video]

Deel dit:
Ineke van Vliet. (Foto: SVN)

Ineke van Vliet. (Foto: SVN)

KRIMPENERWAARD – Duurzaam leven, hoe werkt dat in de dagelijkse praktijk? Ervaringsdeskundige Ineke van Vliet weet er alles van. Zij houdt op vrijdag 16 maart een ‘inspiratiepresentatie’ voor iedereen die duurzame stappen wil zetten.

“De avond is vooral bedoeld voor inwoners van de Krimpenerwaard die duurzamer willen wonen en leven”, vertelt Ineke van Vliet op de website van Servicepunt Verenigingen Nederlek. “Ik heb zelf thuis al verschillende dingen veranderd waardoor ik mijn vriend en ik nu duurzamer leven. Het lijkt me leuk om dat ook met andere mensen te delen en ze zo aan het denken te zetten, zodat ze ook in hun woonomgeving aanpassingen gaan doen.” Een paar van de maatregelen die Ineke van Vliet nam? “Minder afval produceren, het gebruik van regenwater in het toilet, de aanschaf van duurzame scheermesjes en het eten van biologisch voedsel”, zegt ze. “Maar er is nog veel meer mogelijk, zeker ook op het gebied van energievoorziening. Want ook dat onderwerp komt aan de orde op 16 maart tijdens de ‘Inspiratiebijeenkomst’ in het clubgebouw op sportpark Weydehoeck aan de Weidelaan 55 in Lekkerkerk.”

Tijdens de één uur durende meeting is ook Kees de Gruijter, duurzaamheidcoördinator van Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek present. Hij komt aan het woord over de voordelen van zonnepanelen en andere vormen van milieuvriendelijke energieopwekking.

Tiny house
Ineke van Vliet’s belangstelling voor ‘duurzaamheid in het dagelijks leven’ kwam in een stroomversnelling toen zij en haar vriend besloten om een tiny house aan te schaffen. De mini-woning op wielen wordt momenteel gebouwd en is op 1 juni van dit jaar klaar. Van Vliet is met de gemeente in gesprek over de plek waar het tiny house geplaatst kan worden. Ze hoopt binnenkort uitsluitsel te krijgen.

“Ons besluit om in een tiny house te willen wonen heeft alles te maken met onze ambitie om duurzamer te leven”, vertelt Ineke van Vliet. “De stap naar een tiny house toe dwong ons om goed over een aantal zaken na te denken. Zo hebben we in onze nieuwe woning geen nutsvoorzeiningen. Een en ander betekent dat we zelf stroom op moeten wekken. Dat gaan we doen via zonnepanelen. Ook verschillende andere aanpassingen zijn nodig. Het leuke is dat je gaandeweg steeds invenstiever wordt. Op een gegeven moment kwam ik tot het besef dat het leuk en interessant kan zijn om mijn ervaringen en tips met andere mensen te delen. Dat ga ik 16 maart doen Iedereen is om 19.00 uur van harte welkom in het ijsclubgebouw. De toegang is gratis. Neem wel je eigen mok of beker mee voor de fairtrade koffie en thee die we gaan schenken. Want ook op dat vlak denken we duurzaam!”

Ineke van Vliet was onlangs te gast in het informatieve programma ‘De Waard aan Tafel’ van RTV Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.