IHC Krimpen laat cutterzuiger Spartacus te water [foto’s]

Deel dit:

(Foto: Stefan Segers/Royal IHC)

(Foto: Stefan Segers/Royal IHC)

KRIMPEN A/D IJSSEL – Op de werf van koninklijke IHC in Krimpen aan den IJssel is zaterdagochtend vroeg de Spartacus te water gelaten. Het betreft een zelfvarende cutterzuiger, een schip dat is uitgerust met een draaiende snijkop om bij het baggeren de harde bodem in stukken te snijden.

De Spartacus is ’s wereld grootste cutterzuiger én de eerste die wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Het schip is ontworpen en gebouwd voor baggeraar DEME. De vier hoofdmotoren kunnen naast LNG ook werken op dieselolie en zware stookolie.

Het schip heeft nog meer innovaties, zoals een systeem voor de terugwinning van restwarmte, een door een persoon bediende baggerbesturing en een zware cutterladder die een baggerdiepte van 45 meter kan bereiken.

Een trotse CEO Dave Vander Heyde van IHC: “IHC staat bekend om zijn bereidheid om grensverleggende schepen en equipment met hoge toegevoegde waarde voor haar klanten te ontwikkelen en produceren. De combinatie van kracht, omvang en innovatie maakt de Spartacus een perfect voorbeeld van een dergelijk project.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.