Huudersbelang opvolger Huurdersplatform Groen Wonen Vlist

Deel dit:

Hand of young woman showing key from new flat

Hand of young woman showing key from new flat

REGIO – Om de belangen van huurders van woningen in Haastrecht, Stolwijk en Vlist te behartigen is begin april een vereniging opgericht. ‘Huurdersbelang Haastrecht, Stolwijk, Vlist’ is daarmee de opvolger van de het opgeheven Huurdersplatform van woningcorporatie Groen Wonen Vlist.

“Omdat de verhuurder, Groen Wonen Vlist, niet met alle huurders gelijk kan praten is het belangrijk dat huurders een organisatie hebben die namens hen de verhuurder kan adviseren”, zegt Irene van Vliet, secretaris van de nieuwe vereniging. “Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse huurverhoging, onderhoudsbeleid, duurzaamheidsmaatregelen, renovatie. Dit zijn onderwerpen waarover een huurdersorganisatie volgens de wet mag meepraten en die van groot belang zijn voor de huurder.”              

Huurdersbelang Haastrecht, Stolwijk, Vlist is een onafhankelijke huurdersvereniging waarvan alle huurders lid kunnen worden. “We zetten ons in voor het realiseren alsmede het in stand houden van kwalitatieve goede huurwoningen. Huurdersbelang hecht ook aan zaken zoals leefbaarheid in de wijk, propere woonomgeving, goede dienstverlening en snelle klachtenbehandeling door de verhuurder.”            

Dit najaar zal Huurdersbelang tijdens informatiebijeenkomsten alle huurders van Groen Wonen Vlist verder informeren over de doelstelling van de vereniging. “De huurders zullen dan ook geraadpleegd worden over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Ook zal hen worden gevraagd een mening te geven over tal van lopende en actuele zaken”, zegt Van Vliet.      

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.