Horeca-ondernemers: ‘Krimpenerwaard dreigt bejaardentehuis te worden’

Deel dit:

horecaKRIMPENERWAARD – In de Krimpenerwaard duiken de afgelopen dagen affiches op van de afdeling Krimpenerwaard van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De boodschap: ‘Ga vooral stemmen als je wilt dat het horecabeleid van de gemeente Krimpenerwaard verandert.’

Initiatiefnemers van de poster-plakactie zijn Anton de Wilde, eigenaar van Het Koetshuis Party- en Cateringservice in Krimpen aan de Lek, en Robèr Smith, uitbater van De Visterstee in Vlist. Samen toerden de bestuursleden van KHN-Krimpenerwaard deze week door de polder om de sandwichboden om lantaarnpalen heen te vouwen en de posters in horeca-gelegenheden op te hangen.

“We hebben de Krimpenerwaard voorzien van affiches om de mensen op te roepen vooral te gaan stemmen op 21 maart”, vertelde Robèr Smith vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “Dat ze de juiste partijen kiezen, voor een beter horeca- en evenementenbeleid. Gelijke sluitingstijden voor de horeca binnen de Krimpenerwaard.”

Stem laten horen
Een kant-en-klaar stemadvies staat niet op de posters. “Dat is aan de mensen zelf. We willen gewoon dat de ze hun stem laten horen. Dat ze aangeven welke kant ze op willen met de horeca. Nu is het zo dat in de verschillende kernen de sluitingstijden afwijken. Dat is van de zotte. In de ene kern mag je tot twee uur ’s nacht horeca bedrijven en in de andere kern is dat tot vijf uur. Dat terwijl we een gemeente zijn.”

KHN-afdeling Krimpenerwaard zou graag zien dat dat recht getrokken wordt. “Wel zo eerlijk”, vindt Smith. “De belastingen zijn ook overal gelijk. De ene kern krijgt nu meer tijd om z’n geld terug te verdienen, dan de ander.”

Smith zegt niet dat er een slecht evenementenbeleid is in de Krimpenerwaard. “Maar het kan beter. Als we meer willen, mogen we bijvoorbeeld op zaterdagavond niet doorgaan na middernacht. In onze ogen is een nieuw evenement dan niet haalbaar. De oude evenementen vallen niet onder deze regeling, maar als deze stoppen, komen er geen nieuwe bij. Ze hebben het wel over leefbaarheid in de Krimpenerwaard, maar als het zo doorgaat wordt het een bejaardentehuis. De jeugd trekt weg naar Rotterdam, jammer, want we willen ze juist binnen de Krimpenerwaard houden.”

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Patrick de Graas zegt:

    Nou was ik toch al niet van plan om op SGP of CU te stemmen. Hopen maar dat de antieke denkbeelden in de Krimpenerwaardvweer wat afgenomen zijn!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.