Hitte: senioren vieren gewoon een feestje

Deel dit:

dertienhuizen2KRIMPEN A/D LEK – Nu het Nationaal Hitteplan van kracht is krijgen ook in onze regio steeds meer plaatsgenoten te maken met de gevolgen van de aanhoudende droogte en warmte. RTV Krimpenerwaard neemt dezer dagen zo nu en dan een kijkje bij bedrijven en instellingen die meer dan andere rekening moeten houden met de weersomstandigheden.

Vandaag gingen we op bezoek in seniorencomplex De Dertienhuizen in Krimpen aan de Lek, waar de vaste deelnemers aan de wekelijkse activiteitenmiddagen getrakteerd werden op een feestje. Het was warm, heet zelfs in de recreatiezaal, maar de vrijwilligers van de activiteitencommissie en hun rond de honderd gasten lieten zich niet kennen en maakten er een vrolijke boel van.

Koekje bij de koffie
Al sinds mensenheugenis worden er in De Dertienhuizen activiteiten georganiseerd voor bewoners en andere senioren in Krimpen aan de Lek. Leeftijdsgenoten kunnen er elkaar ontmoeten en gezellige dingen met elkaar doen. Vrijwilligers verzorgen de organisatie, het vertier en de versnaperingen. “Altijd een koekje bij de koffie”, lacht Wilma Leentfaar. Vrijwilligers zijn in de afgelopen jaren gekomen en gegaan. Wilma Leentfaar en Anja Burger vormen op dit moment het bestuur van de activiteitencommissie en mogen bij ieder evenement rekenen op de hulp van rond de tien andere vrijwilligers. En dan zijn er nog de acht mannen die zich bezighouden met het ophalen van oud papier waarmee de kas wordt gespekt. Een man/vrouw of twintig in totaal dus.

dertienhuizen4

Harry Drenth is voorzitter van de Stichting seniorenactiviteiten De Dertienhuizen. Opgericht op 22 juli 2013. “Tot dan toe was er van een formele organisatiestructuur geen sprake en bestond het gevaar dat de vrijwilligers hoofdelijk aansprakelijk zouden worden gesteld als er (financieel) iets mis zou gaan”, vertelt Harry. “Reden genoeg dus om één en ander goed te regelen.” En zo geschiedde.

Van september tot en met mei wordt op de eerste drie woensdagmiddagen van iedere maand een programma gepresenteerd. Variërend van bingo, sjoelen, optredens van artiesten of koren, lezingen over interessante onderwerpen en natuurlijk de themabijeenkomsten rond Kerst en Pasen. Vooral de bingomiddagen zijn populair.

dertienhuizen1

Vijf jaar na de oprichting van de stichting besloot het bestuur de leden en vrijwilligers een feestje aan te bieden. En dat werd het. Koffie met cake, drankjes en hapjes, een ijscokar, accordeonmuziek en een draaiorgel in de tuin van het complex. “Veel drinken”, adviseerde Anja Burger de aanwezigen tijdens haar woord van welkom. Welnu, dat lieten de dames en heren zich geen twee keer zeggen. En zo kan de activiteitencommissie terugkijken op een geslaagde middag, waar niemand last van de tropische hitte leek te hebben. Krimpense senioren zijn wel wat gewend. Daar hebben ze geen Nationaal Hitteplan voor nodig.

dertienhuizen3

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.