Heldenmedaille voor redders Eliora

Deel dit:

 

heldenKRIMPENERWAARD/LEKKERKERK – Burgemeester Roel Cazemier heeft donderdag de zilveren medaille van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan de Martijn Nobel uit Lekkerkerk en Andries Wagenmakers uit Weesp.

De twee redden op 6 juni 2017 de toen 2-jarige Eliora de Witte uit haar woning aan de Gaffeltiende in Lekkerkerk. Ook de hond van de familie De Witte werd door hen in veiligheid gebracht.

Nobel en Wagenmakers waren in de woning van eerstgenoemde aan het klussen toen ze een brandalarm af hoorden gaan. Het alarm kwam uit een woning aan de Gaffeltiende.

De twee forceerden zonder aarzeling het raam van de woning en gingen tot twee keer toe naar binnen. De woning stond al vol rook. Binnen troffen ze het meisje en de hond aan. Wagenmakers werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds wordt toegekend aan mensen die met gevaar voor eigen leven, het leven van een ander redden of ernstige pogingen daartoe hebben ondernomen. Ook kan een onderscheiding worden toegekend als men met gevaar voor eigen lijf en goed, zonder gevaar voor eigen leven, voor een ander in de bres is gesprongen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.