‘Hartstocht in Haastrecht’ groot succes

Deel dit:

hartstocht

HAASTRECHT – ‘Hartstocht in Haastrecht’, het openluchttheater onder de Haastrechtse boezemmolen is een groot succes geworden. Alle vier voorstellingen afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag waren tot de laatste plaats bezet zodat de organisatie ruim duizend bezoekers mocht verwelkomen in het tijdelijke en sfeervolle openluchttheater op de molenwerf.

Speelvloer en omgeving waren teruggebracht naar de periode rond 1880 met een uitgebreide verzameling gereedschappen en andere attributen uit die periode. Spelende kinderen met hoepels, stelten en kruiwagentjes, wasvrouwen, een rietdekker, boer met zeis, spinsters en kantklossters figureerden voor en tijdens het toneelstuk; zelfs op de Vlist voer een boer met een schouw. Een sfeervolle belichting completeerde tijdens de avondvoorstellingen de fraaie entourage.

Het toneelspel zelf werd afgewisseld door optredens van de koren Vita Nova en Vlisterzangers, solisten van zangschool Clear Notes en de muziek van Muziekvereniging Concordia uit Haastrecht, Harmonie Stolwijk en ondersteunende piano en viool. Het evenement was daardoor erg afwisselend en zelfs spectaculair toen een paard en wagen en later een paard met koets het toneel op kwamen. En het was nog een aantrekkelijk toneelstuk ook, met humor, romantiek en drama.

De Stichting Cultureel Podium Vlist heeft laten zien dat je met een bundeling van het lokale verenigingsleven veel tot stand kunt brengen: ruim 140 vrijwilligers in de leeftijd van anderhalf tot 81 jaar hebben de enthousiaste bezoekers getrakteerd op een fantastisch schouwspel.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Henk Versluis zegt:

    Als Vlister zanger uit Waddinxveen ben ik blij dat ik deel heb kunnen uitmaken van dit spektakel ik zou maar 2 keer meedoen omdat ik de afgelopen jaar ernstig ziek ben geweest maar ik door de inspiratie van het gebeuren de kracht gekregen heb om aan alle 4 de voorstellingen mee te doen ik wilde geen minuut missen nogmaals het was geweldig om te doen

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.