Harmonie Stolwijk trapt jubileumjaar af [video]

Deel dit:

harmonie1STOLWIJK – Muziekvereniging Harmonie uit Stolwijk bestaat dit jaar honderd jaar. Zaterdag was de aftrap van dit jubileumjaar, waarin verschillende muzikale activiteiten de revue zullen passeren.

De aftrap werd gegeven in de kantine van voetbalvereniging Stolwijk. Elke eerste zaterdag van het jaar komen de muzikanten van de vereniging – bestaande uit een harmonieorkest en drumband – bij elkaar om de muziekstukken te oefenen voor de jaarlijkse uitvoering. Ook was er deze zaterdag een nieuwjaarsreceptie voor de leden.

In het bijzin van wethouder Lavinja Sleeuwenhoek werd het programmaboekje voor het jubileumjaar gepresenteerd. Naast het geven van verschillende concerten, brengt de vereniging dit jaar een boek uit met de geschiedenis van de vereniging. Rabobank Krimpenerwaard verraste de vereniging zaterdag met een cheque van duizend euro, als bijdrage voor de realisatie van het boek.

harmonie2

Harmonie Stolwijk – opgericht in 1918 – telt op dit moment vijftig leden, verdeeld over het harmonie-orkest en de drumband. Zij maken, naast de traditionele uitvoering, jaarlijks hun opwachting bij vele activiteiten in Stolwijk: Koningsdag, dodenherdenking, De Boer op, de sinterklaasintocht,  kerstmarkt, de kerstnachtdienst en eens per vijf jaar bij de allegorische optocht op Bevrijdingsdag.

Ter gelegenheid van het eeuwfeest is er een nieuw logo ontworpen voor de vereniging. Ook is gestart met de verkoop van paaseieren en speciale jubileumkoeken, om geld in te zamelen. Vele extra activiteiten staan op de rol voor 2018; zoals een Oranjeconcert, een kinderconcert, een gezamenlijk optreden met muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht en een percussieworkshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.