Haastrechtse Overtuin op z’n mooist

Deel dit:

3-_MG_3569 DirkHAASTRECHT – In de afgelopen jaren hebben de vrijwilligers van de Stichting Overtuin Bisdom van Vliet hard gewerkt om het monumentale park ‘De Overtuin’ op te knappen. Van een verwilderd bosje is een aantrekkelijk park gemaakt waar jong en oud van kan genieten. Het resultaat mag er zijn, het park ligt er fraai bij. En binnenkort zal de intredende herfst ook een mooi plaatje opleveren.

“De nieuwe entree is schitterend geworden, een mooi pleintje met historische paaltjes en kettingen”, vertelt tuinbaas Tony Hardenberg. “In het tuingedeelte zijn de schelpenpaden strak aangelegd en vrij van onkruid. Het gazon en de oevers zijn glad geschoren. Ook de rozenperken zijn prachtig. Vanaf de weg valt direct het mooie mozaïekperk van heuchera en cerastium op. In het parkgedeelte komt de prachtige meanderende beek met natuurlijke oevers mooi tot haar recht. De grot op het eiland is een plaatje, prachtig om foto’s van te maken. In het bosgedeelte heerst een serene rust. Tot slot vindt men het Praalgraf van Paulina Bisdom van Vliet, een pareltje in een parel waar we trots op kunnen zij, want dat is de Overtuin.”

Geïnteresseerden zijn welkom om een bezoek te brengen. Hardenberg: “Bezoekers kunnen heerlijk vertoeven op het gras, of op de vele herinneringsbankjes die geschonken zijn door diverse vrienden.”

De Stichting kent ongeveer 45 vrijwilligers die regelmatig hun bijdrage leveren. Op vrijdagochtenden wordt er gewerkt en dan zijn er meestal zo’n vijftien vrijwilligers aanwezig. Zij zijn trots op het bereikte resultaat en altijd bereid om vragen te beantwoorden of iets te vertellen over dit prachtige park en haar rijke geschiedenis. Meer informatie www.overtuinbisdomvanvliet.nl.

5-_MG_9998 dirk 6-_MG_3317 Dirk

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.