Haardhout uit Overtuin Haastrecht

Deel dit:

tuin3HAASTRECHT – In de afgelopen dagen is een aantal grote bomen gekapt in de Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht.

Voor het kappen van de populieren, de esdoorns en de Amerikaanse eik verleende de gemeente Krimpenerwaard al in oktober vergunning. De kap hangt nauw samen met de onderhoud- en restauratiewerkzaamheden die de komende weken zullen worden uitgevoerd in de Overtuin, in het bijzonder aan de beschoeiing en de paden.
 
“Nu ziet de Overtuin er nog uit als een slagveld, maar er is zorgvuldig gewerkt, de bomen zijn gevallen op plekken waar het geen schade kon veroorzaken”, vertelt tuinbaas Tony Hardenberg. “Over enkele weken zal het er weer een stuk beter uit zien, het is de moeite waard om even te komen kijken.”

tuin1

De vrijwilligers werken elke vrijdag ochtend (en soms op andere dagen) aan het kortzagen, kloven en vervoeren van het hout. De takken worden gesnipperd en gebruikt voor de paden.

Het hout wordt als haardhout verkocht en de opbrengst is bestemd om het park verder op te knappen. De Stichting Overtuin Bisdom van Vliet maakt hierop geen winst, zoals soms wel wordt gesuggereerd. Hardenberg: “Het professioneel vellen van de bomen kost meer dan de opbrengsten van de verkoop van het hout.”
 
Kijk voor meer informatie over haardhout uit de Overtuin op onze site overtuinbisdomvanvliet.nl

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.