Grote opkomst bij opening KunstSuper [video]

Deel dit:

openingLEKKERKERK – Wethouder Pieter Neven opende vrijdagavond onder grote belangstelling de KunstSuper in Lekkerkerk. Het winkelpand recht boven de Albert Heijn supermarkt aan de Kerkweg is ingericht als tijdelijke expositieruime, compleet met balkon-atelier. Lokale kunstenaars tonen hier hun werk tot eind december in diverse vormen, waaronder schilderijen, beelden en foto’s.

De openingshandeling bestond uit het doorknippen van een rood lint. “Het lint hebben we bewust tussen het balkon-atelier en de expositieruimte gespannen”, vertelt Ina Hoeneveld, één van de initiatiefnemers. “Dit geeft de verbinding aan tussen het idee van ontstaan in Lokaal Atelier, waar wij elkaar van kennen, en het resultaat, een expositie van kunstbeleving. We vonden het een mooie gedachte om met het doorknippen van het lint door de wethouder – zelf opgegroeid in een kunstenaarsgezin – idee en uitvoering samen te laten vloeien.”

opening2

Met een hapje en drankje, in gesprek met de kunstenaars, luisterend naar muziek, hebben veel bezoekers tijdens de openingsavond kunnen genieten van al het moois dat te zien en te koop is in de KunstSuper.

kunstsuper1

“Het blijft altijd spannend”, zegt mede-initiatiefneemster Marianne Scalf op de openingsavond. “Je doet je uiterste best om iets moois neer te zetten als team, informeert zoveel mogelijk mensen en dan moet je afwachten. Maar… ik kan nu rustig zeggen, aan belangstelling geen gebrek, het is een geweldige opening van onze kunstexpositie.”

opening1

De eerste bezoekers dienden zich vrijdagochtend al aan. Al snel werden de eerste kunstwerken verkocht. Ook is er al veel gestemd voor publieksprijs van de tentoonstelling rond het thema ‘Rood’. De winnaar daarvan wordt op 24 december bekendgemaakt.

Van alles te beleven
“Elke week op vrijdag en zaterdag tot en met 24 december is er wel iets te beleven bij de KunstSuper”, zegt Teuni Vogelaar, de derde initiatiefneemster. “Portrettekenen door Ina, elke vrijdag tussen 13.30 tot 15.30 uur. Vrijdagavond 25 november biedt de KunstSuper ‘kunst kleuren’ met verhalenvertellers Stella Speksnijder en Jannie Boogaerdt van ‘Het Zingende Paard’. Zij nemen je onder het kleuren mee in een verhaal passend bij het thema van die avond. Zaterdag 26 november tussen 11.00 en 16.00 uur is er een KunstSuper Markt, waar een aantal mensen een tafeltje hebben en hun handgemaakte producten laten zien en verkopen. Voldoende te beleven dus….mis het niet en houd Facebook goed in de gaten voor alle actuele ontwikkelingen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.