Grandioos spektakelstuk Troje in Haastrecht

Deel dit:
Foto: Janet de Graas

Foto: Janet de Graas

HAASTRECHT – Tot volgend weekend zijn de uitvoeringen van het theaterstuk ‘Troje’. In totaal negen uitvoeringen in de periode van 5 tot en met 19 mei die opgevoerd worden in Sporthal Concordia in Haastrecht. De Theaterbakkerheij brengt het stuk ‘Troje, Hoe liefde een stad verwoest’.  Een verhaal over onmogelijke vrouwen, op macht beluste mannen, list, bedrog en een reusachtig houten paard. Een semi professionele muziektheater productie met een cast van maar liefst 83 spelers en een live band. 

“De première is boven verwachting verlopen en het publiek is razend enthousiast”,  zo vertelde regisseur Ruud Bakker van Stichting de Theaterbakkerheij afgelopen vrijdagmiddag in het programma ‘De Infoshow’ bij RTV Krimpenerwaard. 

“Vooral bij een première is het altijd spannend, hoe gaat het lopen? Bovendien hebben we niet al teveel tijd gehad om in de zaal zelf te repeteren en uiteindelijk komt daar alles pas bij elkaar. Als je dan ziet dat het allemaal zo soepel verliep, echt een geweldige show”, aldus Bakker. “De timing is ongelofelijk belangrijk bij dit stuk omdat er zoveel verschillende elementen bij elkaar komen”, legt Bakker uit.

“Het is een combinatie tussen spel en de techniek, die op tijd moet schakelen. De changementen moeten op tijd worden uitgevoerd, dat wil zeggen dat de 40 enorme grote decorstukken die worden gebruikt op tijd gewisseld moeten worden. Dat is een operatie van hier tot Tokio”, vertelt Bakker.

Er wordt gewerkt met vier enorme Led-torens die de animaties op tijd en op de juiste plek op het scherm moeten tonen. Maar dat verloopt allemaal perfect en dat zorgt voor vertrouwen en zelfverzekerdheid bij de spelers en vaart in het stuk.

Tot en met 19 mei zijn er uitvoeringen in Concordia in Haastrecht. Van 21 tot en met 29 september zijn er uitvoeringen in de Goudse Schouwburg.  

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Geweldige voorstelling
    Het is een constante ongelofelijke verbazing hoe de organisatie dit voor elkaar gekregen heeft.
    Ik geef hiervoor het cijfer dikke 10

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.