Goud van Oud-avond Het Kwartier even op losse schroeven

Deel dit:

kwartierSTOLWIJK – De voorzieningenrechter wees vrijdag de eis af om de ‘Goud van Oud-avond’ van een dag later in Het Kwartier te verbieden. Deze werd voorgelegd door eigenaar Frank Streefland van restaurant De Nieuwe Polderkamer aan het Dorplein, omdat de gemeente de seizoensopening van de jonge vereniging ‘Kwartier Club Stolwijk’ niet wilde verbieden. En zo gingen afgelopen weekend gewoon de voetjes van de vloer in het ontmoetingscentrum met muziek van de coverband ‘De Koffers’ en de dj’s André Jonkheid en Adrie Oudenes.

De eis werd afgewezen omdat de belangen van Streefland op geen enkele wijze worden geschaad, zo oordeelde de rechter. Op dezelfde grond werd ook de eis afgewezen om de wekelijkse maatschappelijke activiteiten ‘Open Eettafel’ en ‘Soepmaaltijd’ in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht/Vlist te verbieden.

Kwartier Club Stolwijk is een onafhankelijke vereniging die in het kielzog van het initiatief van Stichting Stolwijk Ontmoet (SSO) is opgericht om de leefbaarheid in Stolwijk te versterken. Het doel van de vereniging is om uitsluitend voor clubleden speciale evenementen te organiseren die aanvullend
zijn op de maatschappelijke en culturele activiteiten van SSO.

Claim SSO
“Stolwijk Ontmoet heeft zich vanaf de oprichting ten doel gesteld een verbindende rol in de Stolwijkse samenleving te spelen en via samenwerking met bedrijven en lokale horeca Stolwijk nog meer op de kaart te zetten”, zegt secretaris Anneke van Arkel. “Daarom stoort zij zich in toenemende mate aan de aanhoudende pogingen van De Nieuwe Polderkamer om via het ventileren van onjuiste informatie over Het Kwartier de nieuwe initiatieven te ondermijnen en de gemeente de culturele en maatschappelijke activiteiten te laten verbieden. Het is bedenkelijk dat het bestaansrecht van Het Kwartier door Streefland wordt bestreden. De Stichting wordt hierdoor op enig moment gedwongen stappen te ondernemen om de continuïteit van het dorpscentrum te waarborgen en de opgelopen schade te claimen bij Streefland.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.