Gezamenlijke actie lionsclubs Krimpenerwaard

Deel dit:

Hans de Haij, Bert Sterkenburg en Angelique Pottuit van de drie Krimpenerwaardse lionsclubs.

Hans de Haij, Bert Sterkenburg en Angelique Pottuit van de drie Krimpenerwaardse lionsclubs.

KRIMPENERWAARD – Op 28 april gaat een bijzondere ‘handen-uit-de-mouwen’-actie van start van de drie lionsclubs die in de Krimpenerwaard actief zijn. Vanaf die datum staat een speciale ‘wensboom’ op maandelijks wisselende locaties in de Krimpenerwaard (met uitzondering van de vakantiemaanden juli en augustus).

Tot eind van het jaar kunnen mensen bij deze wensboom wensen voor andere mensen achterlaten. Leden van de drie lionsclubs zullen vervolgens iedere maand een aantal van deze wensen gaan vervullen. De aanleiding: dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat in Amerika de eerste lionsclub werd opgericht.
 
Al sinds 1979
In de Krimpenerwaard opereren drie lionsclubs: de Lionsclub Krimpenerwaard, de Lionsclub Krimpen aan den IJssel en de Lionsclub Domaine Des Dames. Hans de Haij is vicevoorzitter van de Lionsclub Krimpenerwaard, die in 1979 is opgericht. “Onder ons internationale motto ‘We Serve’ proberen we in de Krimpenerwaard dus al bijna veertig jaar iets te betekenen voor de samenleving”, zegt hij. “We grijpen de honderdste verjaardag van de internationale Lions organisatie aan om als drie clubs gezamenlijk te trachten een aantal wensen in vervulling te laten gaan. Dat worden als het ware onze verjaardagscadeautjes. Voor mensen die dat echt verdienen.” 
 
Praktische hulp. Of een bijzonder uitje
De wensboomactie gaat van start in Krimpen aan den IJssel. Voorzitter Bert Sterkenburg van de plaatselijke lionsclub: “Van vrijdag 28 april tot donderdag 1 juni staat de wensboom opgesteld in de apotheek in het Krimpense Gezondheidscentrum. Bezoekers kunnen daar op een speciaal formulier een wens voor een ander kenbaar maken en dat in de boom deponeren. Daarbij moeten zij ook aangeven waarom zij vinden dat die ander voor het vervullen daarvan in aanmerking komt.” Angelique Pottuit, voorzitter van de Lionsclub Domaine Des Dames, vult aan: “Het gaat om simpele zaken, waarbij praktische hulp of extra menskracht gewenst is en waarvoor soms ook een beetje geld nodig is. Denk daarbij aan klein onderhoud in een huis of een tuin van iemand die dat zelf niet meer kan uitvoeren. Of aan een rondrit door de Krimpenerwaard voor iemand die altijd aan huis is gebonden. Of je wilt iemand laten verrassen die als mantelzorger bergen werk heeft verzet voor een hulpbehoevend familielid.”

De drie clubbestuurders met de wensboom.

De drie clubbestuurders met de wensboom.

Uitdaging
Hans de Haij, Bert Sterkenburg en Angelique Pottuit vertegenwoordigen samen ruim negentig lions. Mannen en vrouwen die gewend zijn vanuit hun serviceclubs jaarlijks meerdere fondsenwervingsacties voor het goede doel op touw te zetten en die daarnaast, mede dankzij de ingezamelde gelden, allerlei activiteiten voor de samenleving organiseren. Toch vinden zij deze nieuwe actie een uitdaging. Hans de Haij: “Iedere maand zal een kleine commissie uit onze drie clubs de binnengekomen wensen beoordelen. Daarvan zullen er steeds ten minste twee worden geselecteerd om te worden gehonoreerd. Onze leden willen daarvoor graag hun tijd en inventiviteit aanwenden. Het wordt voor onze clubs een vrij lang doorlopende actie en we weten natuurlijk nog niet om wat voor wensen het straks zal gaan.”
 
‘Mobiele’ wensboom
Ook tijdens de diverse evenementen die de komende maanden overal in de Krimpenerwaard worden georganiseerd, zullen de lionsclubs aandacht voor hun wensboomactie vragen. Uitgerust met een gemakkelijk verplaatsbare tweede wensboom zullen zij aan bezoekers uitleg geven over het doel van dit initiatief. Er zullen dan formulieren beschikbaar zijn die thuis kunnen worden ingevuld en die vervolgens aan een speciaal e-mailadres van de lionsclubs kunnen worden gezonden.
 
Wethouder Marco Oosterwijk van Krimpen aan den IJssel en wethouder Pieter Neven van de gemeente Krimpenerwaard zullen samen het startsein voor deze actie geven. Op vrijdagochtend 28 april zullen zij enkele eerste wensen in de wensboom deponeren. Bert Sterkenburg van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel: “We hopen dat er nog veel meer wensen zullen volgen. En dat onze serviceclubs in staat zullen zijn een aantal daarvan te honoreren, voor mensen die dat echt verdienen.” 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.