Getuige: ‘Jagers actief in Loetbos. De hagel vliegt je om de oren’

Deel dit:

jagersLEKKERKERK – In het Loetbos bij Lekkerkerk zouden jagers deze week actief zijn geweest in een wandelgebied, waar mensen met kinderen lopen of hun hond uitlaten. “De hagel vliegt je letterlijk om de oren”, vertelt een getuige die anoniem wil blijven.

De getuige zegt de publiciteit te zoeken om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen. “Donderdag liep ik met de hond in het Loetbos. In de verte stond een groepje mensen. Eerst dachten een aantal omstanders en ik aan vogelspotters. Tot we langsliepen en het tot onze grote verbazing bleek te gaan om jagers. Ik werd gecommandeerd mijn hond bij me te houden, terwijl zij daar met twee jachthonden en twee dode eenden om hun hals, weer verder gingen met jagen. Nog geen vijftig meter na ze gepasseerd te zijn hoorden we weer schoten. Ik liep daar notabene voor de rust voor de hond, die al erg angstig is voor die schoten. Er nog niet bij nadenkend dat er ook kleine hondjes rondliepen, ze zullen ze maar aanzien voor konijnen. Of wat dacht u van de kinderen, het was ook nogal tamelijk druk.” 

Op de plattegrond die bij de entree van het Loetbos staat, wordt het bewuste stuk aangegeven als speelweide, zo constateerde deze getuige. “Te absurd voor woorden. Politie bleek ingeschakeld te zijn, maar ik vraag mij af of dat iets veranderd… Die jagers komen overal onderuit, kijk maar naar vorig jaar.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

2 Berichten

  1. Nathalie zegt:

    Nou ja! Ik heb op 28 september ook de politie gebeld, omdat jagers eenden in de sloten in de Loet aan het afschieten waren. Nog geen 25 meter bij mij en mijn honden vandaan! Ik heb het gefilmd.

  2. Anoniem zegt:

    Ik zag ze ook op de tiendweg van kr ad lek naar kr ad ijssel actief zijn.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.