Geslaagde sponsoractie ‘Foundation Burgland Charitas’

Deel dit:

sponsoractie STOLWIJK – Foundation Burgland Charitas hield eerder deze maand een sponsoractie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bouw van een multifunctionele school in Milange (Mozambique). Veel medewerkers en hun gezinnen zetten zich in door te fietsen, steppen, hardlopen, zwemmen of zelfs te survivallen voor dit goede doel. En niet zonder resultaat: het eindresultaat was maar liefst 45.100,- euro.

Met de bouw van de school in het Afrikaanse land kunnen kleuteronderwijs, basisonderwijs, vakonderwijs, training van community-werkers en universitair onderwijs onder één dak plaatsvinden. Het nieuwe gebouw heeft een vloeroppervlak van ruim 225 vierkante meter.

Het project wordt samen met partnerorganisatie ESPANOR gerealiseerd en meegefinancierd door stichting Wilde Ganzen. Het schoolgebouw biedt ruimte om de enorme groei van de reeds bestaande onderwijsactiviteiten te faciliteren, zodat nog meer kinderen naar school kunnen en nog meer jongeren een vak kunnen leren.

“Hiermee kunnen zij een zelfredzaam bestaan opbouwen”, vertelt Harriette Brugman namens Foundation Burgland Charitas. “Met deze actie kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van één van de armste landen van Afrika: ‘Want onderwijs, dát is de motor van ontwikkeling’. Voor de realisatie van de school is een bedrag nodig van 90.000,- euro. De actie is nog niet klaar. Donaties kunnen nog steeds overgemaakt worden.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.