Geslaagde lustrumeditie Lek & Bandenrit [video]

Deel dit:

lekenbandenrit1KRIMPEN A/D LEK – Ronkende motoren, walmende uitlaatgassen en stoere kerels met lange baarden in leren jassen. Zondag was er weer de Lek & Bandenrit. Voor het vijfde jaar verzamelden bromfietsfanaten zich bij Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek, voor een fraaie rit over dijken en polderwegen in de Krimpenerwaard en omgeving.

Organisator Jeroen Wildeman had weer een gevarieerde route uitgestippeld van rond de zeventig kilometer. De rit bracht de deelnemers onder andere in Bergambacht, Schoonhoven, Cabauw en Haastrecht. Traditiegetrouw staken de oldtimer-bromfietsen tweemaal de rivier de Lek over. Halverwege, in Oudewater, kon er een broodje worst genuttigd worden. Een ideaal moment om elkaars bromfietsen te bewonderen en ervaringen en tips uit te wisselen.

lekenbandenrit2

“Het was al vroeg dag voor mij”, vertelt Jeroen Wildeman. “Rond een uur of zes voor de laatste keer de route controleren en eventueel ontbrekende routebordjes ophangen. Dan snel naar Het Koetshuis om het terrein in orde te maken en tenten te bouwen. Daarna de grote zaal inrichten om de deelnemers te kunnen ontvangen.”

Wildeman mocht bij deze lustrumeditie 185 deelnemers verwelkomen. “Voor het eerst is het gelukt exact om twaalf uur te vertrekken. Wat ons betreft is ook deze Lek en Bandenrit weer volledig geslaagd. Dit zou overigens nooit gelukt zijn zonder de fantastische hulp van alle vrijwilligers.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.