Geslaagd benefietdiner voor waterproject Wandelen voor Water

Deel dit:

dienerSCHOONHOVEN – Onlangs vond op initiatief van Rotaryclub Schoonhoven een benefietdiner plaats in Hotel-restaurant Belvédere in Schoonhoven om gelden bijeen te brengen voor het bijzondere waterproject Wandelen voor Water. De ambassadeur van Ghana in Nederland en burgemeester Tjerk Bruinsma van de gemeente Krimpenerwaard waren als bijzondere gasten aanwezig bij dit diner.

Op dit moment -er zijn nog donaties onderweg- staat de opbrengst al op een kleine vijftienhonderd euro als opmaat naar de wandelactie van komende woensdag. Dan komen namelijk een kleine 350 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de zilverstad in actie voor dit waterproject. Rotaryclub Schoonhoven heeft dit landelijke initiatief omarmd van de Stichting Aqua For All en organiseert dit in Schoonhoven.

Alle deelnemende leerlingen hebben genoten van een gastles over water en sanitatie in de derde wereld.

Wethouder Pieter Neven geeft namens de gemeente Krimpenerwaard omstreeks 11.30 uur het startschot in cultureel-centrum Het Bastion in Schoonhoven. Daarna gaan alle leerlingen zes kilometer een route lopen in en rond Schoonhoven mét zes liter water in hun rugzak en laten zich hiervoor sponsoren.

In Schoonhoven wordt geld bijeen gewandeld voor drinkwater en sanitatie voor het bekende project in Ghana van Schoonhovenaren Jan van Meerkerk en Hans Straver die daar een lepradorp ‘Schoonhoven’ hebben aangelegd. Omstreeks 13.30 uur wordt op de Dam de opbrengst bekendgemaakt en symbolisch overhandigd.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.