Geocache-event: ontmoeting tussen de koeien

Deel dit:
Een gezellige ontmoeting tussen geocachers in de koeienstal van Schep.

Een gezellige ontmoeting tussen geocachers in de koeienstal van Schep in Bergambacht.

KRIMPENERWAARD – Het geocache-event ‘Historie van de Krimpenerwaard’ trok zaterdag vele tientallen geocachers naar Bergambacht. Het werd een echte ontmoeting tussen ervaren en beginnende geocachers, die volop tips en verhalen uitwisselden. Dat gebeurde in een leuke sfeer: bij de koffie, thee of limonade aan lange tafels tussen de koeien in de stal van kaasboerderij Schep aan de Zuidbroek.

Uit de hoge opkomst bleek dat veel mensen en complete gezinnen in en om de Krimpenerwaard het geocaching al hebben ontdekt. Zij houden zich bezig met het zoeken naar geocaches, die overal in de wereld zijn verstopt. Toch is het min of meer een ‘geheime hobby’, omdat iedereen deelneemt onder een schuilnaam. Het geocache-event was dus een perfecte gelegenheid om erachter te komen wie die andere geocachers eigenlijk zijn: “O, dus jij bent Mystiklady! Wij zijn Dutchtrolls.”

geocaching2

Polderheren
Ook maakten de Polderheren zich bekend: het team dat het afgelopen jaar – dankzij medewerking van de gemeente Krimpenerwaard – een serie caches heeft geplaatst in Lekkerkerk, Gouderak en Stolwijk. De serie heet ‘Historie van de Krimpenerwaard’ en elke cache uit deze serie brengt de bezoeker naar een interessante plek en vertelt daar de geschiedenis van. Het evenement werd georganiseerd ter gelegenheid van de lancering van de vierde cache in deze serie. Deze is in Berkenwoude verstopt. Daar nam ook wethouder Leon de Wit een kijkje bij de nieuwe geocache, die op een creatieve manier midden in het dorp is verstopt. Hij vindt dit “een gave manier” om bewoners en bezoekers van de regio te betrekken bij de geschiedenis van de Krimpenerwaard.

Wethouder Leon de Wit toont in Berkenwoude een voorbeeld van geocache.

Wethouder Leon de Wit toont in Berkenwoude een voorbeeld van geocache.

Tekst en uitleg
Onder de bezoekers waren ook veel mensen die de kans aangrepen om te informeren hoe het geocachen precies werkt, wat je ervoor nodig hebt en hoe je ermee kunt beginnen. De ervaren geocachers vonden het leuk om hen tekst en uitleg te geven. Want geocaching is een leuke hobby, die niet veel kost en veel plezier oplevert voor jong en oud. De jongste bezoekertjes vonden het erg leuk om tijdens dit event de koeien, de kalfjes en het melken van dichtbij te kunnen bekijken, terwijl de ouderen smulden van de boerenkaas. De Polderheren kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Op geocaching.com stroomden na afloop de enthousiaste reacties binnen.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.