Gemiva-SVG Groep opent dagcentrum Lekkerkerk

Deel dit:

poolmanwegLEKKERKERK – De Gemiva-SVG Groep opent donderdag 11 juni om 16.00 uur een dagcentrum aan de Poolmanweg 5 in Lekkerkerk.

Door de veranderingen in de zorg is vanaf 2015 de gemeente grotendeels verantwoordelijk voor de kwetsbare burger in de eigen gemeente. De Gemiva-SVG Groep speelt hierop in door in dagcentrum Poolmanweg activiteiten aan te bieden, niet alleen voor de gebruikelijke doelgroep van de stichting (mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking), maar ook voor mensen die om een andere reden ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving.

Sinds enkele maanden is het voormalige gebouw van de Kruisvereniging in gebruik als dagcentrum.

“De gebruikers van het gebouw zijn zeer tevreden en vinden het prettig om nu in het centrum van Lekkerkerk te kunnen werken”, vertelt Harry Heidekamp, locatiemanager van het dagcentrum. “Naast allerlei creatieve activiteiten willen de gebruikers ook hun diensten aanbieden aan de omgeving. Activiteiten zoals oud papier versnipperen voor het Gemini College en zwerfvuil opruimen in de directe omgeving van de Poolmanweg zijn al van start gegaan. Dit laatste wordt in samenwerking gedaan met de stichting Schoonhoven Schoon. Deze stichting wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers en heeft als doel om samen met mensen met een beperking de Krimpenerwaard vrij te houden van zwerfvuil. Het gebouw aan de Poolmanweg zal in de toekomst meer gaan bieden. Zo is er het plan om voor meer doelgroepen activiteiten te gaan organiseren, zoals een inloop voor mensen die ondersteuning krijgen van uit de GGZ.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.