Gemeente steunt nieuwe Voedselbank IJssel en Lek

Deel dit:

(Foto: Voedselbank Krimpenerwaard) KRIMPENERWAARD – Voedselbanken Nederland heeft in maart besloten om de Voedselbank Krimpenerwaard te royeren als lid van de landelijke vereniging. Eind juni is dit nog eens bevestigd in een brief aan wethouder Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard.

Stichting Voedselbank Schoonhoven is definitief geroyeerd als lid van Voedselbanken Nederland. Ze ontvangt geen ondersteuning, geld en goederen meer en mag het logo niet langer gebruiken.

Na het eerste besluit heeft Voedselbanken Nederland gezorgd voor een alternatief tijdelijk uitgiftepunt voor voedselpakketten. Hierdoor bleef continuïteit gewaarborgd. Inmiddels heeft Voedselbanken Nederland in een structurele oplossing kunnen voorzien en is er sprake van een nieuwe voedselbank die operatief wordt onder de naam: Voedselbank IJssel en Lek. Het bestuur wordt gevormd door Hans Oosters, Marry Holst, Bart Crouwers, Frits Bruens en Esther Tak.

Hiermee lijken de zorgen voor kwetsbare inwoners opgelost en het college van de Gemeente Krimpenerwaard juicht dit toe.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

3 Berichten

 1. JR zegt:

  Waarom weer zo’n negatief bericht over voedselbank Krimpenerwaard? Waar waren jullie op de avond die zij organiseerde om uit te weiden over hoe e.e.a. gelopen is???? Voedselbank Krimpenerwaard gaar gewoon door! Is gewoon een stichting die aan alle eisen voldoet. Waar halen jullie je informatie vandaan??? Van die leugenaars die op een enorme laaghartige manier onzin hebben verspreid? Zijn jullie in gesprek geweest met het bestuur van voedselbank Krimpenerwaard??? Deze zorgen al 11 jaar met liefde voor de armlastige in de Krimpenerwaard . Die ‘nieuwe voedselbank ‘ kan alleen maar alles achter gesloten deuren doen met anonieme getuigen. Nee, dáár heb je wat aan!! Jullie RTV Krimpenerwaard zijn bevooroordeeld en geven eenzijdige berichtgeving zonder gedegen onderzoek !!! Barslechte journalistiek kan ik wel zeggen!!

 2. Jopke Otten zegt:

  Wanneer belichten jullie nou eens de waarheid omtrent het hele leugenachtige gedoe van voedselbanken Nederland e dat handjevol oplichters die al die klachten hebben verzonnen?
  Jullie lijken alleen maar partij te trekken , maar zeggen niets over dat er geen aangifte is gedaan van fraude, wat de voedselbanken Nederland de wereld in heeft geholpen.
  Er is nooit iets bewezen van de klachten die rond gingen en alle klachten zijn anoniem behandeld en daar komt niets over naar buiten.
  Iedereen roept maar dat voedselbank Krimpenerwaard niet transparant was, maar zelf doen ze alles achter gesloten deuren in geheime groepen en blokkeren mensen die positief zijn over de voedselbank Krimpenerwaard op de weggeefhoek.
  Ze dulden geen tegenspraak. En dat soort lui krijgt blijkbaar alles voor elkaar?
  Voedselbank Krimpenerwaard gaat verder. Zij hebben ervaring van 11 jaar, voedselbanken Nederland bestaat pas 3 jaar en die nep nieuwe voedselbank komt ook pas net kijken.
  Maar zij krijgen wel de steun van gemeente en voedselbank Nederland, waar Malika altijd hard heeft moeten knokken om de voedselbank te runnen en locaties te vinden!!
  Ik heb dan ook veel meer respect voor voedselbank Krimpenerwaard en zal hen blijven steunen!

 3. Jan Peter de Bruijn zegt:

  Gezien de stijl van schrijven lijkt het erop dat we slechts met één persoon te maken hebben in plaats van 2….

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.