Gekwetter in De Tuinfluiter Krimpen aan de Lek

Deel dit:

vogels1KRIMPEN A/D LEK – Niets vermoedend wipte dit vogeltje heen en weer op zijn of haar stokjes. Zijn of haar? Ja, want voor een buitenstaander is niet te zien of het om een mannetje of een vrouwtje gaat.

Wat hij of zij niet weet en wij wel kunnen zien, is dat deze Blauw Groene Papagaai Amadine is uitgeroepen tot algemeen kampioen tijdens de vogeltentoonstelling 2017 in gebouw De Tuinfluiter in Krimpen aan de Lek.

Met 95 punten eindigde ‘het’ bovenaan de ranglijst van 148 vogels die naar de expositie waren afgevaardigd. Daaronder niet alleen Blauw Groene Papagaai Amadines trouwens, er waren onder meer ook Pruimkop Opalines, kanaries en parkieten van diverse pluimage, zebravinken en diamant duiven te bewonderen. Die scoorden allemaal tussen de tachtig en 94 punten, maar deze Blauw Groene was volgens de keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers qua bouw, kleur en structuur echt de allermooiste. Aart van Houwelingen kweekte de vogel en mag daar trots op zijn. 
 
De tentoonstelling werd voor de 61ste keer georganiseerd door vogelvereniging Vogelvreugd. Veel bezoekers waaronder leden, kenners, liefhebbers en toevallige passanten maakten een rondje langs de kooien, waarin de vogels er vrolijk op lost kwetterden.

“Het is allemaal wat kleinschaliger dan vroeger”, beaamt voorzitter Bé van den Berg, “maar we zijn met veertig leden nog altijd een bloeiende vereniging. Het kweken van vogels is net als het houden van duiven, biljarten, klaverjassen en andere sporten nu eenmaal geen activiteit meer waar jongeren massaal warm voor lopen. Dat is spijtig, maar wij vinden het nog steeds leuk.”

De eerstvolgende activiteit vindt plaats op zaterdag 25 november. Dan wordt van 13.00 tot 16.00 uur een vogelbeurs gehouden. Ook in De Tuinfluiter. 

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.