Geen bussen meer in Schoonhovense wijken: ‘Te gek voor woorden’

Deel dit:
(Foto: provincie Zuid-Holland)

(Foto: provincie Zuid-Holland)

SCHOONHOVEN – Helmi Damen (74) is op z’n zachtst gezegd niet gelukkig met de veranderde routes van lijnbussen in Schoonhoven, zo liet ze vrijdagmiddag weten in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

Sinds een aantal weken rijden de bussen Arriva een korter traject door de zilverstad en stoppen alleen nog aan de provinciale weg. Damen: “Te gek voor woorden. Ik woon in Noord, loop met een stok en doe er bijna 25 minuten over om bij de provinciale weg te komen.”

Om te vervolgen: “Vroeger reed de bus naar Gouda hier bij de Leeghwaterstraat. Dan ging je een halte mee en stond je bij de provinciale weg. Daar kon je dan met de bus naar Utrecht of Rotterdam. Dat is een jaar of twee, drie geleden ook al vervallen. Toen moest ik bij de Lidl-supermarkt opstapen, ook al verder weg en nu komt de bus helemaal niet meer in de wijk. In Oost ook niet.”

R-net
Reden voor de kortere route is de invoering van R-net op het bustraject Schoonhoven-Gouda. R-net staat voor hoogwaardig openbaar vervoer: betrouwbaar, frequent, snel en comfortabel. In de ochtend- en middagspits en in het weekend rijden er meer bussen dan voorheen. Keerzijde is dat bussen de Schoonhovense stadsdelen niet meer aandoen.

“Dat vindt niet alleen ik vervelend, maar ook een hoop anderen mensen, zo heb ik vernomen.”

Damen oppert de suggestie om pendelbusjes te laten rijden, die de verschillende wijken in de zilverstad aandoen. “Ook voor mensen die boodschappen willen gaan doen, om van Oost naar West te komen en andersom. Of een busje dat stopt bij Albert Heijn, dat je daar op de bus naar Gouda, Rotterdam of Utrecht kunt stappen. Tegelijk ook om er boodschappen te doen. Het hoeft geen luxe te zijn, gewoon eenvoudig, wellicht met vrijwilligers.”

Belbus
Een alternatief als de Belbus biedt geen soelaas, zo is de Schoonhovense van mening. “Deze is vaak niet beschikbaar. Tot op heden heb ik daar nog niet mee kunnen rijden. Ze willen graag dat ouderen thuis blijven wonen en dan zorgen ze vervolgens dat ze wel een half uur moeten lopen voordat ze bij het openbaar vervoer zijn. Dat is toch heel raar?”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

2 Berichten

  1. Doolaard zegt:

    Helemaal mee eens!! Echt schandalig!! Helemaal niet klant vriendelijk alleen maar makkelijker voor de bus maatschappij.

  2. Erwin zegt:

    Onzin. Een enorme verbetering voor jongeren die het uiteindelijk wel moeten verdienen via gouda cs

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.