Ook paspoort voor leerlingen Willem de Zwijger

Deel dit:
paspoort

Wethouder Dilia Blok en Arthur Seton, te midden van de leerlingen met de net uitgereikte paspoorten.

SCHOONHOVEN – Wethouder Dilia Blok van de gemeente Krimpenerwaard overhandigde donderdag aan Arthur Seton, sectordirecteur onderbouw van de scholengemeenschap Willem de Zwijger in Schoonhoven, liefst 680 exemplaren van het Paspoort Krimpenerwaard voor zijn leerlingen.

Daarmee is de school de grootste afnemer van alle 47 scholen in de Krimpenerwaard die het nieuwe paspoort de afgelopen week aan hun leerlingen hebben gegeven. “Echt alle scholen doen mee, een ongekend enthousiasme”, aldus wethouder Blok, “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Op deze manier ontdekken en ervaren ze hoeveel doe-activiteiten er in de polder zijn, zoals kanovaren, golfclinics of workshops bij een imkerij of kunstenaar.” Ook de leerlingen reageerden direct enthousiast: “Gaaf om te doen met elkaar of met de hele klas!”

In totaal zijn er nu al ruim tienduizend paspoorten verspreid via scholen, bibliotheken, gemeentehuizen, VVV’s in de omgeving, Rabobank Krimpenerwaard en deelnemers aan het paspoort.

Het paspoort heeft tot doel om vooral jongeren tussen acht en veertien jaar jaar op een speelse manier te laten kennismaken met de veelheid en diversiteit van attracties in de hele Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.