Fototentoonstelling Meesterstukken in stadscentrum

Deel dit:

De nieuwe goud- en zilversmeden. (Foto: Rob Glastra)

De nieuwe goud- en zilversmeden. (Foto: Rob Glastra)

SCHOONHOVEN – De vakschool Schoonhoven is uniek in Nederland: het is de enige school in Nederland waar studenten worden opgeleid tot goud- of zilversmid, juwelier of uurwerkmaker. Passend in een langjarige traditie ronden studenten van de Vakschool hun opleiding af met een ‘Proeve van Bekwaamheid’: het vervaardigen van hun Meesterstuk.

Ook dit jaar toont een groep studenten aan klaar te zijn om de titel ‘Meester Goud- en/of Zilversmid’ te dragen. Donderdag kregen zij hun diploma uitgereikt.

Voor het eerst in de geschiedenis van Schoonhoven Zilverstad kunnen bezoekers meegenieten van de grote diversiteit aan sieraden en objecten van de Meesterstukken 2015. Tot 1 oktober is er een fototentoonstelling van de Meesterstukken in het centrum van de Zilverstad. De foto’s zijn te zien in winkeletalages en horecagelegenheden, waar tevens een routekaart te verkrijgen is.

Wie benieuwd is hoe de Meesterstukken er in het echt uitzien, kan aansluitend een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het Nederlands Zilvermuseum. Deze is te bezichtigen tot en met 20 september.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.