Flitspalen Krimpen aan den IJssel uitgerust met kentekencamera’s

Deel dit:

De grote kruing in Krimpen aan den IJssel

De grote kruing in Krimpen aan den IJssel

KRIMPEN A/D IJSSEL – De flitspalen bij de grote kruising in Krimpen aan den IJssel worden in beide richtingen uitgerust met ANPR-camera’s. Dat blijkt uit informatie op de website van de NOS. De camera’s worden ingezet om kentekens van automobilisten die de Krimpenerwaard via de N210 in- en uitrijden te controleren.

De politie breidt het aantal camera’s dat kentekens van automobilisten checkt fors uit, zo meldt de NOS zondag. Tweehonderd flitspalen op de binnenwegen worden uitgerust met ANPR-camera’s, waaronder die dus in Krimpen aan den IJssel.

ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition, oftewel kentekenherkenning. De camera’s scannen welke auto’s voorbijrijden en controleren of de eigenaren worden gezocht door de politie. De techniek wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld de trajectcontroles boven de snelweg of voor het handhaven van milieuzones in grote steden.

Momenteel hangen op tachtig locaties ANPR-camera’s, vooral langs de snelwegen. In 2015 is de politie gestart met een uitbreiding van nog eens ruim vijftig plekken. Nu komen daar nog eens tweehonderd camera’s bovenop.

De nieuwe camera’s worden de komende weken bevestigd aan flitspalen op de binnenwegen. De politie hoopt zo meer verdachten te kunnen spotten. Die blijven nu grotendeels buiten beeld zolang ze de snelweg mijden.

– NOS: politie gaat ook binnenwegen in de gaten houden met camera’s.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.