FIOD verdenkt Krimpenaar van witwassen crimineel geld

Deel dit:

geldKRIMPEN A/D IJSSEL – De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft woensdag een 60-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. De man wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld.

Er zijn doorzoekingen gedaan in zijn woning, een kantoorpand in Zwolle, een garagebox in Krimpen aan den IJssel en twee loodsen in Dongen en Dordrecht. Tijdens de doorzoeking is beslaggelegd op de fysieke en digitale administratie en ruim 19.000 euro aan contanten. De geldhond van de Douane is ingezet.

Na een melding van de politie is de FIOD een onderzoek gestart naar de 60-jarige man. De man heeft vier ondernemingen op zijn naam staan. Uit gegevens van de Belastingdienst blijken deze ondernemingen geen omzet te genereren. Uit bankafschriften van één van de ondernemingen blijkt voor ruim 200.000 euro aan contante stortingen te zijn gedaan. Die bedragen worden direct doorgestort naar andere bedrijven.

Het vermoeden is dat de verdachte een katvanger is die zijn rekening ter beschikking stelt aan derden. De loodsen van de verdachte worden mogelijk door derden gebruikt voor illegale activiteiten. Ook is het vermoeden dat derden gebruik maken van voertuigen die op naam van de verdachte staan. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.