Film over dorpsleven Ammerstol te zien in Het Gebouw [video]

Deel dit:

filmAMMERSTOL – Er is een film gemaakt over het dorpsleven in Ammerstol. Nico Hermenet uit Reeuwijk tekende voor het camerawerk en de montage. De film wordt vertoond op de vrijdagen 12 en 19 januari in Het Gebouw in Ammerstol.

Hermenet was vooraf niet bekend met Ammerstol. “Waarom een Reeuwijker er dan een film over maakt? Goede vraag. Ik heb een videobedrijf, maak voornamelijk bedrijfsfilms en doe af een toe een trouwerij. Een opdrachtgever van mij heeft familie wonen in Ammerstol en die vond het leuk om daar een film over te maken. Hij gunde mij om dat in beeld te brengen.”

De film begint met een stukje historie van het dorp. Hermenet: “Niet al te lang. Vanuit de historie, natuurlijk de zalmvisserij, beland je zo bij de dijkverzwaring. Zo komen we het jaar 2017 binnen. Van daaruit heb ik alle activiteiten belicht, beginnend bij de ijsbaan van IJsclub Vooruitgang en als laatste de recente kerstmarkt. Daar tussenin passeert een heleboel de revue, met name ook de jubilarissen – basisschool De Kromme Draai, de Zingende Zalmvissers, Klup’72 en zangvereniging Aurora. Mooi dat ik dat heb kunnen meenemen in de film.”

Hermenet moet zich onderhand wel een halve Ammerstollenaar voelen. “Nou, als ik weer met mijn auto het dorp binnenreed, werd ik wel heel snel herkend. Kleine gemeenschap, maar ik ben wel volledig opgenomen. Ben zelfs een beetje in de ban geraakt van het ‘rode dorp’. Het is een mooi jaar geweest. Wist vooraf niet af van het bestaan van de ‘piepmuizen’, maar het was een leuke opdracht en het resultaat mag er ook zijn.”

In de film zitten vele uren montagewerk. “Je hebt bergen beeldmateriaal. Veel kun je weggooien, bijvoorbeeld van interviews met dorpsbewoners. Het moet toch een beetje boeiend zijn en leuk overkomen op de kijker. Als het ‘m niet is, moet je het ook niet in de film monteren. Dat hoort erbij, dat weet je.”

‘Ammerstol Vroeger en Nu’ wordt deze en volgende week vrijdag vertoond in Het Gebouw in Ammerstol. Kaarten zijn voor vijf euro per stuk te koop bij Het Gebouw en de Spar-supermarkt in Ammerstol. Aanvang beide avonden om 20.15 uur, zaal open om 19.30 uur. Nico Hermenet is dan ook van de partij.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. TvdB zegt:

    Is de film ook op andere manieren te bekijken?

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.