Fietstocht van Lekkerkerk naar Oekraïne volbracht

Deel dit:
Andre en Chris Verhoeff met in het midden Vivien, voor wie het allemaal begonnen is.

Andre en Chris Verhoeff met in het midden Vivien, voor wie het allemaal begonnen is.

LEKKERKERK – Andre en Chris Verhoeff hebben hun fietstocht van Lekkerkerk naar Oekraïne volbracht. Vader en zoon arriveerden zondag na een rit van rond de 2100 kilometer in het Oost-Europese land. Onderweg kregen ze flink wat regen te verduren.

Woensdag 3 augustus vertrokken Andre en Chris Verhoeff uit Lekkerkerk, uitgewuifd door familie en vrienden. De mannen maakten hun tocht ter ondersteuning van de Oekraïense Vivien, die medische wetenschap studeert in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Een kans die ze vanuit Oekraïne nooit zou kunnen krijgen. Door corruptie en oorlogsomstandigheden in haar geboorteland is een studie aldaar niet haalbaar.

De studie in Boedapest is voor Vivien en haar familie echter onbetaalbaar. “Daarom zijn wij als team Tour de Oekraïne ingesprongen, om haar studie te bekostigen”, vertelden vader en zoon eerder. Ze lieten zich sponsoren tijdens hun avontuur. Mensen konden inschrijven voor 7,50 euro per gereden kilometer.

Taart
“We worden dagelijks in de watten gelegd door de Oekraïners”, melden Andre en Chris Verhoeff woensdag uit Oekraïne. “Gisteren verraste Vivien ons met een taart en heeft de familie een maaltijd voor ons klaargemaakt. Eigenlijk kunnen ze dat helemaal niet betalen, dus zullen ze hier weer veel voor moeten laten. We hebben genoten en hebben het fijn met elkaar.” Vader en zoon keren donderdag weer huiswaarts, overigens niet op de fiets.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.