Fietsroutes vertellen verhaal van de Krimpenerwaard

Deel dit:

routesKRIMPENERWAARD – De Groenalliantie Midden-Holland heeft zes fietsroutes door de Krimpenerwaard opnieuw uitgegeven. Ze vertellen het verhaal van de Krimpenerwaard aan de hand van bezienswaardigheden die fietsers onderweg tegenkomen. De routes, met namen als de Hosteeroute, Waotterrotroute en Rollebolleroute, volgen de fietsknooppunten.

De routes belichten dat wat de Krimpenerwaard uniek maakt. Zoals de boerderijen waar ambachtelijk kaas maken hand in hand gaat met moderne bedrijfsvoering. Of het karakteristieke slagenlandschap, door mensen gemaakt. Ook karakteristiek voor de Krimpenerwaard zijn de dijken, molens en gemalen die de eeuwenlange strijd tegen het water zichtbaar maken.

Wethouder Dilia Blok: “Al fietsend kunnen mensen het streekeigene van onze mooie Krimpenerwaard ontdekken. Je ziet het al in de namen van de routes, die zijn in het Krimpenerwaards dialect. Zoals de Koeibochtroute, de Gunterwaaitroute en de Dworseroute.”

Kwaliteitsimpuls
De fietsroutes zijn heruitgegeven vanuit het project Kwaliteitsimpuls Krimpenerhout en Loetbos, bedoeld om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken voor recreanten. De routes zijn hier te downloaden.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.