Fietspad langs Surfplas tot eind december afgesloten

Deel dit:

fietspadKRIMPEN A/D LEK – Het fietspad langs de Surfplas in de Krimpenerhout blijft langer dicht dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dit komt door aanpassingen in de werkwijze en transportroute van de aannemer, die werkzaamheden uitvoert in het recreatiegebied bij Krimpen aan de Lek.

In opdracht van de Groenalliantie Midden-Holland krijgt de Krimpenerhout een kwaliteitsimpuls. In september zijn de werkzaamheden gestart die ervoor zorgen dat het gebied beter aansluit bij de wensen van recreanten zodat deze er meer kunnen doen, beleven en zien. Er wordt gewerkt aan een nieuw speeleiland, entreegebouw, wandelroutes, uitbreiding van het strand, natuurvriendelijke oevers en een betere waterkwaliteit. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Werkverkeer op fietspad
Het fietspad langs de Surfplas is tot eind december afgesloten omdat werkverkeer er gebruik van maakt. Grond die vrijkomt bij het afgraven van de kades voor een groter strand wordt bij andere werkzaamheden in de Krimpenerhout weer gebruikt. Dat gebeurt onder andere bij het aanleggen van natuurvriendelijke oevers die aantrekkelijk zijn voor moerasvogels, jonge vis en amfibieën. De werkzaamheden duren tot voorjaar 2019 en kunnen plaatselijk voor overlast zorgen. Staatsbosbeheer vraagt iedereen de afzettingen te respecteren. Ter plekke van de werkzaamheden is het wegdek glad, liggen er obstakels zoals rijplaten en rijdt zwaar materieel.

De werkzaamheden in de Krimpenerhout maken onderdeel uit van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. Doel hiervan is de recreatiegebieden in het Groene Hart beter te laten aansluiten bij de eisen en wensen van de huidige tijd. Naast investeringen in de afzonderlijke recreatiegebieden voorziet de kwaliteitsimpuls ook in betere verbindingen tussen de gebieden en hun omgeving. Staatsbosbeheer is als beheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden in de recreatiegebieden van Groenalliantie Midden-Holland.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.