Fietsenzaak Lekkerkerk krijgt oplichtster over de vloer

Deel dit:

hoogenboezemLEKKERKERK – Fietsenverkoper Nico Hoogenboezem uit Lekkerkerk is deze week slachtoffer geworden van een sluwe oplichting. Een klant keerde niet terug van een proefritje op haar nieuwe fiets. Hoogenboezem liet het er echter niet bij zitten en zette een Facebookactie op touw om het rijwiel terug te krijgen. En met succes.

Hoogenboezem werd woensdag gebeld door een bewindvoerster, of hij een fiets wilde leveren aan een cliënt van haar, voor wie zij de behartiging doet. Zij zou dan vervolgens de factuur betalen. “Ze zou de gegevens doorgeven per mail. Dat gebeurt wel vaker”, vertelt de fietsenhandelaar aan de Wilhelminastraat. “Die zogenaamde cliënt kwam vervolgens in de winkel en zocht een fiets uit ter waarde van zeshonderd euro. Voor ze een proefrit ging maken had ik de gegevens van haar opgenomen, maar ze kwam niet meer terug. Alle gegevens die ik had gekregen bleken vals, ook die op het identiteitsbewijs.”

Op het nummer wat Hoogeboezem had gekregen van de bewindvoerster kreeg hij geen gehoor meer. “Alleen maar voicemail. Ik dacht: dan ben ik in het ootje genomen. Die fiets is gewoon weg.”

Hoogenboezem werd echter gebeld door een collega uit Krimpen aan de Lek, met de vraag of hij een rode omafiets had verkocht. “Bij hem waren ze geweest voor een slot en een tas. Die hadden ze meegenomen onder dezelfde omstandigheden. Maar ook niet te traceren.”

De Lekkerkerkse fietshandelaar liet het er niet bij zitten en plaatste een oproep op Facebook of mensen de oplichtster herkenden, vergezeld van een verkregen afdruk van het identiteitsbewijs. Dat bleef niet onopgemerkt. “Het bericht is vijftienhonderd keer gedeeld en 99.000 keer gelezen. Heel veel reacties. Facebook ontplofte bijna.” De fiets heeft hij inmiddels ook terug. “Ik kreeg een tip waar de fiets stond. Vervolgens is de politie ingelicht en die heeft ‘m opgehaald in Krimpen aan de Lek. Hij was achtergelaten bij het Cultuurhuis.”

Hoogenboezem waarschuwt dat deze vorm van oplichting vaker voorkomt in de regio.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. van Rijswijk zegt:

    Ik ken deze mensen en er is geen sprake geweest van oplichting. Nico Hoogenboezem heeft de fiets zelf mee gegeven aan deze persoon dus de woorden zijn verdraaid en er is dus helemaal geen sprake van weg blijven naar de proefrit. Ik vraag u dit bericht per direct te verwijderen.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.