Feestelijk reünieconcert Silvertown Dixiekids [video]

Deel dit:

dixiekidsSCHOONHOVEN – Eind januari vond een feestelijk reünie optreden plaats van de voormalige Schoonhovense jazzband The Silvertown Dixiekids.

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat het orkest werd opgericht door trombonist Henk Schep en trompettist René Kuzee. Destijds trad de band met regelmaat op op diverse jazzfestivals in Schoonhoven en door het hele land.

In een bomvol Arto Theater in Schoonhoven – er stonden zelfs tientallen muziekliefhebbers buiten voor de deur omdat het maximum aantal bezoekers al was bereikt – genoten de bezoekers van een gevarieerd muziekprogramma.

De basisbezetting bestond uit Henk Schep (trombone), René Kuzee (trompet en vocals), Jan Wouter Alt (sax en klarinet), Geert Vormer (piano), Ricardo Kuster (bas) en Cees de Gruijter (drums).

Tijdens het optreden genoot het publiek van foto’s, krantenknipsels, etc. op een groot scherm achter de band. Tussen de nummers door werden soms herinneringen opgehaald.

Daarnaast waren ook gastmusici van weleer aanwezig om af en toe met de band mee te spelen zoals Jan van Leeuwen (trombone), John Jongbloed en Jan Blonk (banjo), Hans Tempelman (sousafoon), Jan Stigter(tenorsax), Frans van Eijk (piano) en René Klein (drums). Kortom, het werd één groot jazzfestijn.

De roep om een reprise optreden van het uitzinnige publiek volgde meteen na afloop. De eerste plannen voor een (buiten) optreden eind juni zijn reeds gesmeed. Ook het Arto Theater ziet de band graag nog een keer terug.

The Silvertown Dixiekids kijken met trots en enthousiasme terug op dit onvergetelijke reünie optreden.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.