Extra oeverbinding stap dichterbij

Deel dit:

algerabrugKRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard is blij met het besluit van minister Van Nieuwenhuizen, betrokken gemeenten en de provincie Zuid-Holland voor een extra oeververbinding bij Rotterdam.

Er komt nog een nadere afweging (verkenning) of deze verbinding bij Feijenoord-Kralingen (Oost-verbinding) komt of bij Krimpenerwaard-Ridderkerk (Oost-oost-verbinding). Dat moet de komende anderhalf tot twee jaar duidelijk worden.

Een extra oeververbinding is in elk geval een goede stap vooruit voor een betere ontsluiting van de Rotterdamse regio, is wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard van mening. “Ik ben ontzettend trots dat we samen met de Oost-verbinding in de verkenning zitten. Ik zie het als een geweldige kans voor ons gebied. De Oost-oost-verbinding zorgt voor een betere ontsluiting en bereikbaarheid van de Krimpenerwaard. Graag gaan we met iedereen in gesprek. We hebben wat te bieden: een verbinding met een prachtig landelijk gebied, ruimte voor recreatie, 200 hectare aan verstedelijkingsmogelijkheden en de krachtige Krimpenerwaardse arbeidsethos.”

Boere wijst op de voordelen van de verbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk. “De Oost-oost-verbinding kan de problemen bij de Algera-corridor oplossen en een belangrijke bijdrage leveren aan de doorstroming bij de Van Brienenoordbrug. Daarbij komt dat deze verbinding zorgt voor een verbetering van de relatie tussen de stad en de groene Krimpenerwaard. In de Krimpenerwaard kan men groen recreëren en op een andere manier wonen dan in de stad. Uiteindelijk zal de juiste balans tussen kosten en baten de doorslag geven. De Krimpenerwaard zet zich in elk geval volledig in voor de realisatie van de tweede oeververbinding.”

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Andre Roest zegt:

    Indien deze weg er komt dan graag ook inzetten op een spoorverbinding immers het spoor loopt al op de plaats waar deze weg gaat aansluiten op de rijksweg Rotterdam Utrecht. Aansluiten op station Woerden en aan de andere zijde aansluiten op een nieuw station bij Ridderkerk met aansluiting op Rotterdam zuid en Dordrecht geeft een ideale ontsluiting en kan gewoon parallel blijven lopen met de aan te leggen autoweg.
    Wel in deze opzet speciale aandacht geven aan geluidsoverlast dmv innovatieve geluid beperkende maatregelen (zie ontwikkelingen met een rooster welke het geluid optimaal in verticale zin afbuigt waarmee nu al een wegdeel is uitgerust). Verder zal stimulering vanuit de gemeente voor elektrisch vervoer onder andere door het plaatsen van snel laad stations (ideale omstandigheden vanuit de midden spanning verdeling bij Krimpen aan den IJssel) noodzakelijk zijn om de luchtverontreiniging terug te dringen.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.