Eis: 24 maanden cel voor dodelijk ongeval Waddinxveen

Deel dit:

hamerREGIO – Tegen een 22-jarige Gouwenaar is 24 maanden cel geëist – waarvan vier voorwaardelijk – voor zijn aandeel in een ongeluk eerder dit jaar op de N453 in Waddinxveen. De man bestuurde een auto die van de weg raakte en tegen een boom klapte. Zijn bijrijder, een 20-jarige man uit Stolwijk, kwam daarbij om het leven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de auto in de vroege ochtend van 15 februari met een snelheid van circa 80 kilometer per uur geleidelijk van de eigen weghelft raakte en via de helft van de tegenliggers in de berm terecht kwam. Daar raakte de wagen een boompje en een elektriciteitskast, voordat hij tot stilstand kwam tegen een andere boom.

Bloedonderzoek bij de bestuurder toonde aan dat hij GHB en amfetaminen had gebruikt en onder invloed was. De jongeman – die al eens eerder is veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijk ongeval – geeft toe dat hij die nacht drugs had gebruikt.

De Gouwenaar heeft volgens justitie ernstige schuld aan het overlijden van de 20-jarige bijrijder. De officier verwijt de Gouwenaar in juridische termen ‘dood door schuld’. Naast de celstraf eiste ze tegen hem een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vijf jaar.

De uitspraak is binnen twee weken.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.