Eindelijk oplossing voor verkeersdrukte Ouverturelaan?

Deel dit:

ouverturelaanKRIMPEN A/D IJSSEL – Voorzichtig optimistisch zijn Marc Beckmann en Raymond Kieffer. Ze wonen allebei sinds 2008 aan de Ouverturelaan en mede namens een groot aantal andere bewoners trekken zij al jarenlang aan de bel om de verkeerssituatie in hun straat aan te passen. Een veiliger en meer leefbare Ouverturelaan was en is het doel dat ze willen bereiken. Met handtekeningenacties, aandacht in de media, gesprekken met belanghebbenden en met de verantwoordelijke ambtenaren en bestuurders hebben zij voortdurend aandacht gevraagd voor hun probleem. Een oplossing lijkt eindelijk in zicht.

Oorspronkelijk is de Ouverturelaan aangelegd om de toen nieuwe wijk Lansingh Zuid te ontsluiten. Een betrekkelijk smalle straat, bedoeld voor lokaal verkeer van en naar de wijk. Maar al snel werd de weg ontdekt door automobilisten uit andere wijken en zelfs uit de rest van de Krimpenerwaard. Een alternatieve route om files op de Provinciale weg of op de Nieuwe Tiendweg te ontlopen.

Er werd ter hoogte van de openbare school een spitsonderbreker geplaatst om al dat extra verkeer te weren. Dat hielp, maar deze voorziening werd acht jaar geleden om onduidelijke redenen verwijderd en is letterlijk onder het asfalt verdwenen. De Ouverturelaan werd een doorgaande weg met veel meer verkeer dan was voorzien met veel meer geluidsoverlast en uitstoot van schadelijke stoffen tot gevolg. “Gelukkig zijn grote ongelukken tot nu toe uitgebleven, maar het spreekt voor zich dat de huidige 4.800 verkeersbewegingen per dag meer veiligheidsrisico’s met zich meebrengen dan de 2.800 waar destijds van werd uitgegaan”, aldus Marc en Raymond. Verkeersdeskundigen verwachten dat dat aantal de komende jaren nog fors zal stijgen naar circa 7.100 over tien jaar.

“Onaanvaardbaar” vinden de aanwonenden. Ze zijn dan ook zeer verheugd met het initiatief van wethouder Marco Oosterwijk om naar een constructieve oplossing te zoeken. “Eindelijk een wethouder die niet alleen welwillend naar onze zorgen luistert maar er daadwerkelijk iets aan wil doen!”.

Slagbomen
Het plan van de wethouder voorziet in een herinstallatie van een spitsonderbreker, nu niet ter hoogte van het schoolgebouw maar aan het einde van de Ouverturelaan in combinatie met een oversteekplaats naar het voetbalveld dat de naam van Giovanni van Bronckhorst draagt. Door middel van slagbomen wordt in de ochtendspits verkeer vanaf de Krimpenerbosweg en vanuit andere wijken geweerd en in de avondspits zal het verkeer vanaf de Nieuwe Tiendweg en Van Ostadelaan niet onbelemmerd door de wijk kunnen jakkeren. Automobilisten die vanaf de Algerabrug komen zullen moeten omrijden via de N210 en de Krimpenerbosweg of een andere route door Krimpen moeten kiezen.

Marc en Raymond beseffen maar al te goed dat de relatieve rust die dat voor de bewoners van de Ouverturelaan gaat brengen voor extra drukte in andere wijken gaat zorgen. “Maar” zeggen zij, “de lasten worden daardoor gelijkmatiger verdeeld over de verschillende doorgaande routes. Nu zijn vooral wij de dupe en blijft het aantal verkeersbewegingen in andere straten ver onder de norm.”

Winkeliers
Begrip hebben zij voor de bezwaren van de winkeliers aan de Olm. Die vrezen een deel van hun klanten kwijt te raken als de bewoners van Lansingh Zuid moeten omrijden om het winkelcentrum te bereiken. “Dat zou kunnen worden opgelost door de bewoners die dat willen een voorziening aan te bieden waarmee ze de slagboom voor zichzelf kunnen openen” denken de mannen hardop. “Op tolwegen in Frankrijk werkt dat systeem prima.”

Een ‘gelopen race’ is het realiseren van deze oplossing nog allerminst. In commissie- en raadsvergaderingen moet er nog uitvoerig over gedebatteerd en ten slotte gestemd worden. Sommige partijen, waaronder de Stem van Krimpen, hebben al via de pers laten weten het voorstel niet te omarmen. “Overlast moet je aanpakken, niet verplaatsen”, vindt gemeenteraadslid Bert Luijendijk.

Duidelijk is dat er de komende weken nog veel moet worden gepraat voor er een beslissing valt. “Maar gepraat wordt er in ieder geval weer”, glunderen Marc en Raymond. “Het is al veel te lang veel te stil gebleven.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Marcel zegt:

    Ik zal de kat maar eens op het spek binden.

    Hoeveel mensen van de Ouverturelaan (en aangrenzende straten) gaan via de Stad en Landschap of Moderato naar Winkelcentrum De Korf? Gaan die mensen dan voortaan via de van Ostadelaan over de Tiendweg? Vast niet, want dat zou een omweg zijn en dat kost extra tijd door de verkeerslichten, toch?
    Ik snap best dat het niet prettig is als het zo druk ik voor je deur, maar als je de wereld wilt verbeteren begin dan vooral bij jezelf.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.