Eerste zes Krimpenerwaardse statushouders ondertekenen participatieverklaring [video]

Deel dit:

participatie6KRIMPENERWAARD – Zes statushouders in Krimpenerwaard hebben dinsdag de participatieverklaring ondertekend. Ze verklaren hierbij betrokken te zijn bij de Nederlandse samenleving en bereid te zijn daar actief aan deel te nemen.

De participatieverklaring wordt in 2017 landelijk een verplicht onderdeel van de inburgering. De gemeente Krimpenerwaard is er in november al mee gestart bij wijze van proef.

“Het is belangrijk dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning – statushouders – zo snel mogelijk meedoen in onze samenleving”, zegt burgemeester Roel Cazemier. “Het leren van de Nederlandse taal en kernwaarden en het vinden van werk zijn hierbij cruciaal. De gemeente Krimpenerwaard zet zich samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties, kerken en veel vrijwilligers in voor een betere integratie van statushouders. Het participatieverklaringstraject maakt hier onderdeel van uit.”

participatie5

Begin november is een groep Syrische statushouders in de gemeente Krimpenerwaard gestart met het traject. Het is een training over de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkheid, solidariteit en participatie. Onder begeleiding van Vluchtelingenwerk zijn de deelnemers tijdens acht bijeenkomsten aan de slag gegaan met deze kernwaarden. Ook zijn belangrijke onderwerpen als de grondwet, verkeersveiligheid, gezondheid & gezin en (vrijwilligers)werk aan bod gekomen.

De ondertekening van de participatieverklaring vormde de afsluiting van het traject. De bijeenkomst werd naast de burgemeester ook bijgewoond door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek.

participatie4

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.