Eerste paal Prinsessenpark de grond in

Deel dit:

prinsessenparkKRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouder Arnold de Leeuw, voorzitter raad van bestuur Johan van der Ham van Lelie zorggroep en directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen slaan vrijdag 4 maart de eerste paal van het project Prinssenpark in Krimpen aan den IJssel.

Op de plek waar voorheen de Prinsessenflats stonden, komen zes moderne woonblokken in een parkachtige omgeving. De Leeuw: “Project Prinsessenpark is een aanwinst voor het centrum van Krimpen. We zijn blij met de vasthoudendheid van QuaWonen om op deze mooie locatie een mix van appartementen voor verschillende doelgroepen, zorgstudio’s en een ontmoetingsruimte te bouwen. Samen hebben we in oplossingen gedacht om dit project te kunnen realiseren.”

Als eerste worden de twee woonblokken langs de Prins Bernhardstraat gebouwd (nabij het winkelcentrum). Het gaat om achttien zorgstudio’s voor Lelie zorgroep en 91 sociale huurappartementen. De bouw van deze blokken, inclusief het deel van de woonomgeving, zal naar verwachting medio 2017 klaar zijn.

In het voorjaar van 2017 zal bouwpartner en projectontwikkelaar Nederlandse Bouw Unie beginnen met een blok van circa 35 koopappartementen langs de Molenvlietsingel, en met een blok van circa dertig vrije sector huurappartementen langs de Julianastraat.

In totaal omvat project Prinsessenpark zo’n 230 appartementen. De nieuwbouw wordt uitgevoerd in lichte kleuren, wat een frisse en eigentijdse aanblik geeft. Ook de inrichting van de woonomgeving krijgt veel aandacht, waardoor het geheel de uitstraling krijgt van een park.

Toewijzing huurwoningen
QuaWonen kondigt de verhuur van de woningen vanaf de tweede helft van dit jaar aan in de krant en op de eigen website. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel moet geïnteresseerden ingeschreven zijn bij Woonnet Rijnmond.

De verkoop van de appartementen begint naar verwachting medio 2016.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.