Eerste MTB-tocht trekt kleine honderd deelnemers [video]

Deel dit:

mtbtochtLEKKERKERK – Een kleine honderd sportievelingen meldden zich zaterdag op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk voor de eerste mountainbiketocht van wielerclub De Waardrenner. De toertocht stond in eerste instantie gepland voor eind december, maar moest toen vanwege barre weersomstandigheden worden afgelast.

“Gelukkig zijn het vandaag wel ideale mountainbike-omstandigheden”, vertelt Wim van der Velden, voorzitter van De Waardrenner. “We willen vandaag het mountainbiken promoten en daarmee bereiken dat er een permanente MTB-route komt in de Krimpenerwaard. Het is een onderdeel van de fietssport. Al onze leden doen het ’s winters. Ik hoop dat het er komt, dat is ons doel, maar op welke termijn kan ik niet zeggen. Het is in ontwikkeling.”

Deelnemers konden zaterdag kiezen voor een route van vijftien kilometer of 28 kilometer. Van der Velden: “Het parcours moest op drie plaatsen nog worden aangepast. De vogels gaan weer broeden, dus we hebben het parcours op een paar plaatsen moeten aanpassen om de natuur te beschermen. Nog steeds ligt er een mooie route, waarop de deelnemers zich kunnen uitleven. Echte uitdagingen zijn er net na Ouderkerk bij het baggerdepot, maar ook bij de Zuidbroekse molen is het heel mooi rijden.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.