Douwgie’s Kijkdoos is meer dan een winkeltje [video]

Deel dit:

kokenLEKKERKERK – Douwgie’s Kijkdoos is meer dan alleen kijken, het is een belevenis!

Douwe Mourik is een echte levenskunstenaar, die graag een bakje koffie voor zijn gasten inschenkt en meestal op zijn praatstoel zit. In zijn Kijkdoos aan de Voorstraat in Lekkerkerk tref je allemaal spulletjes aan die voor anderen geen waarde meer hadden en nu na een opknapbeurt weer klaar zijn voor een volgend leven.

Douwgie’s Kijkdoos is meer dan een winkeltje, het is ook een ontmoetingsplek voor mensen die een nuttige dagbesteding zoeken of zomaar even komen buurten.

kook1Douwe zoekt altijd naar mogelijkheden om anderen op weg te helpen. Hij hoorde van mensen die alleen waren, dat ze moeite hadden om een samkelijke maaltijd te bereiden. Hij zocht contact met Rieks Poutsma, een hobbykok en legde hem het probleem voor. Ze besloten maandelijks een kookworkshop te gaan geven: Douwgie’s Kookdoos. De workshop bestaat uit vier avonden.

Na een oproep in de kranten kwamen er diverse aanmeldingen binnen. Zo was er een kleinzoon die zijn opa opgegeven had, nadat oma was overleden. Kleinzoon en opa hebben samen de kookworkshop gevolgd.

Binnenkort start een nieuwe serie kooklessen. Aanmelden kan via douwgies.kijkdoos@gmail.com of 06-53443036.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.