Dilia Blok viert ‘vakantie’ in Krimpenerwaard

Deel dit:

diliablokBERKENWOUDE – Dilia Blok vertoeft dezer dagen in haar geliefde Krimpenerwaard. De oud-wethouder van Krimpenerwaard is al weer even burgemeester van het Brabantse Someren. De gemeentelijke agenda stond het haar toe om voor een weekje ‘vakantie’ af te reizen naar Berkenwoude.

Blok heeft officieel geen zomerverlof. “Er is een wethouder op honk en ik ben ook al een keer heen en weer gereden”, vertelde ze zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Blok bezit nog altijd een huis in Berkenwoude. “Het is hier toch een paar graden minder warm dan in Zuid-Oost Brabant. Een huis met tuin versus een appartement met plat dak daar; ze begrijpen wel met deze hitte dat ik dan even een paar dagen in de Krimpenerwaard ben. Ik zit in de tuin, in de schaduw, mijn werk te doen.”

Blok is op de kop af acht maanden burgemeester van Someren. “De tijd vliegt en het bevalt goed. Mooie mensen, veel te doen, veel vrijwilligers. Herkenbaar aan wat ik altijd ondervond in de Krimpenerwaard. Mensen die hun mouwen willen opstropen, die iets over hebben voor een ander. Gastvrij, ze helpen met overal bij. Ik begin aardig thuis te raken in de dorpen.”

Blok heeft voor haar verblijf in Berkenwoude nog wel een uitstapje gepland staan. “Naar Volendam. Vreselijk cliché, maar ik ben daar nog nooit geweest, dus ga er met familie naar toe. Lekker de toerist uithangen.” Maar vooralsnog komt ze niet verder dan haar tuin. “Lekker in de schaduw, met een kop koffie en een goed boek. Met uitzicht op een weiland met koeien. In de verte Gouda. Met deze temperaturen de juiste plek.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.