Dilia Blok: ‘Het lijkt bij mij thuis wel een bloemenwinkel’ [video]

Deel dit:

Dilia_BlokKRIMPENERWAARD – Dilia Blok is de afgelopen dagen overstelpt met felicitaties. Donderdagavond kwam het nieuws naar buiten dat de VGBK-wethoudster van Krimpenerwaard is voorgedragen als nieuwe burgemeester van het Brabantse Someren. “M’n telefoon is ontploft. Meer dan vijfhonderd berichten. Woon thuis in een soort van bloemenwinkel. Het is bijna niet te overzien. Ik kan nu echt niet iedereen persoonlijk bedanken, maar dat komt nog wel.”

Blok (51) heeft al veelvuldig kunnen ruiken aan het burgemeestersvak. Zo verving ze deze zomer in Krimpenerwaard nog burgemeester Roel Cazamier tijdens diens vakantie. Daarvoor Tjerk Bruinsma en in de voormalige gemeente Bergambacht Arie van Erk. Blok: “Kijk wethouder zijn is tijdelijk. Ik ben gaan nadenken. Het speelt ook mee dan mijn beide ouders zijn overleden. Dat was de reden om altijd in Berkenwoude te blijven. Dan ga je je oriënteren. Vacatures kijken. Dan zie je Someren: vier dorpen. 19.000 inwoners, Brabant. Je gaat er eens kijken.”

Het voelde goed. De tijd was rijp voor een volgende stap. Blok: “Het begint met het schrijven van een brief en dat is al heel veel maanden geleden. En dan komt er iets op gang, heel langzaam, als een diesel. Aan het eind ben op volle snelheid en haal je die en gene in, om in autotermen te blijven.”

Klik
Bij de eerste kennismaking voelde Blok direct een ‘klik’. “Je hoopt dat dat wederzijds is. Er volgt een tweede gesprek, zelfs een derde en dan hoor je dat je bij de laatste twee zit. Wat rest is afwachten tot de raadsvergadering. Ik was niet nerveus, want het voelt goed. Ben wie ik ben. Dat klikt of dat klikt niet. Ga me niet anders voor doen, want dan val je zo door de mand. Ik ben gewoon Dilia geweest daar. Voor mensen die me kennen: met humor, gevatheid, maar ook serieus en streng als het moet. Ik kon er echt helemaal mezelf zijn. Kennelijk bevalt dat.”

Ook al zit ze straks op zo’n 130 kilometer afstand, de Krimpenerwaard gaat ze zeker niet vergeten. “Mijn familie en vrienden wonen hier, dus ik rijd nog vaak genoeg op en neer.”

Op 4 december wordt Blok officieel geïnstalleerd als eerste burger van Someren.

Video: De lokale omroep Siris van Someren maakte al een kennismakingsinterview met Dilia Blok.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. andre roest zegt:

    Dilia,
    Van HARTE gefeliciteerd met deze grote stap in je carriere! Someren kan zich geen betere burgemeester wensen! Als je in de brurgemeester raad mijn neef nog tegenkomt (erik Roest- Bloemendaal) doe hem dan maar de groeten. En vergeet het dorp aan de Lek niet.

  2. Nel Slaman-Hornes zegt:

    Dilia,van harte gefeliciteerd met je benoeming
    Groetjes Nel Slaman

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.