Dick de Cloe nieuwe Ambassadeur van de Zilverstad

Deel dit:
ambassadeur1

Als ambassadeur van de Zilverstad 201 zal oud-burgemeester Dick de Cloe zich komende tijd inspannen om Schoonhoven als Zilverstad verder te versterken. (Foto: Rob Glastra Fotografie)

SCHOONHOVEN – Tijdens de Oudejaarsbijeenkomst van Schoonhoven Zilverstad in het Nederlands Zilvermuseum, is politicus en oud-burgemeester Dick de Cloe benoemd tot Ambassadeur van de Zilverstad 2017. Samen met burgemeester Roel Cazemier, voorzitter Hans de Wit van Zilverstad Marketing en scheidend ambassadeur Loek van der Kolk luidde de kersverse ambassadeur zaterdag het nieuwe jaar in.

De feestelijke oudejaarsbijeenkomst aan de vooravond van het nieuwe jaar is een oude Schoonhovense traditie. Naast de benoeming van een nieuwe Ambassadeur van de Zilverstad sprak burgemeester Roel Cazemier de oudejaarsrede uit. Samen met de bijna honderd aanwezigen keek hij op de drempel van het oude en het nieuwe jaar terug op 2016 en wierp hij een blik vooruit naar 2017.

Taskforce Schoonhoven Zilverstad
Met het opspelden van een zilveren reversspeld, benoemde bestuursvoorzitter Hans de Wit van Stichting Schoonhoven Zilverstad daarna politicus en oud-burgemeester Dick de Cloe tot Ambassadeur van de Zilverstad 2017. Vanuit een nieuw op te richten taskforce zal De Cloe zich de komende periode inspannen om Schoonhoven als zilverstad nieuwe impulsen te geven.

Het is de bedoeling daarbij niet alleen de bestaande iconen van de stad zoals de Nationale Zilverdag, het Nederlands Zilvermuseum, de Vakschool Schoonhoven, de bijna vijftig edelsmeden in de stad en het rijke cultureel erfgoed dat op veel plekken te zien is te behouden, maar juist ook nieuwe initiatieven te ontwikkelen waarmee de nationale en internationale positie van Schoonhoven als Zilverstad van Nederland verder wordt versterkt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.