Dialoogdag over seksuele diversiteit in Krimpen

Deel dit:

regenboogKRIMPEN A/D IJSSEL – Op voorstel van D66 komt er in Krimpen aan den IJssel een dialoogdag over het thema seksuele diversiteit. Een motie daartoe werd in de raadsvergadering van donderdagavond met algemene stemmen aangenomen.

Doel van de dialoogdag is om binnen een grote verscheidenheid aan opvattingen over thema’s als homoseksualiteit en genderdiversiteit, de verbinding te zoeken.

D66 diende de motie in samenspraak met de CDA-fractie in. Het voorstel was mede ondertekend door Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD, PvdA en Krimpens Belang. Bij de stemming schaarden ook de fracties van SGP en ChristenUnie zich achter de motie.

Fractievoorzitter Larry Köster is blij met de unanieme beslissing van de gemeenteraad. “Dat we ondanks grote verschillen in levensbeschouwing toch elkaar vinden in een dialoog over seksuele diversiteit laat zien dat Krimpen echt een inclusieve samenleving wil zijn. Na alle commotie over de Nashville verklaring wordt duidelijk dat we in Krimpen respectvol omgaan met elkaars vrijheden en de verbinding zoeken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.