Deel Krimpen aan den IJssel zonder water door lekkage

Deel dit:

lekkage1 KRIMPEN A/D IJSSEL – Bij graafwerkzaamheden aan de Noorderstraat in Krimpen aan den IJssel is donderdagochtend een waterleiding geraakt. Door het vele water dat uit de leiding stroomde kreeg een deel van Krimpen minder tot geen water uit de kraan. De brandweer werd opgeroepen om het overtollige water weg te pompen.

Het lek ontstond omstreeks 9.00 uur. “Vrijwel direct merkten wij dat klanten hier hinder van ondervonden”, aldus een woordvoerder van drinkwaterbedrijf Oasen. “We ontvingen zeventig telefoontjes van klanten over de lagere waterdruk. Onze monteurs konden een deel van de leiding om 10.30 uur dichtzetten.” Er stroomde ruim 700.000 liter water uit de leiding met een diameter van zestien centimeter.

De getroffen huishoudens hadden rond 10.45 uur weer water uit de kraan. Alleen bij 26 direct op de leiding aangesloten huizen aan de Kruisstraat, Noorderstraat en Steekbakkersstraat komt tijdelijk nog geen water uit de kraan. “Vandaag wordt de leiding gerepareerd en we verwachten dat ook die klanten omstreeks 18.00 uur weer over kraanwater beschikken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.