De veerman kan weer afvaren, de dijk is klaar [video]

Deel dit:

beeld1AMMERSTOL – Bij het Oude Mannenhuis in Ammerstol is zaterdag een borstbeeld onthuld van Kees Ooms, de laatste veerman van Ammerstol. Hij voer ruim dertig jaar tot begin jaren zestig, tussen Ammerstol en Groot-Ammers.

Het beeld stond tot voor kort in de ouderensoos in Ammerstol. Nu is het beeld op een sokkel geplaatst bij Het Oude Mannenhuis – de plek waar de veerman altijd was, uitkijkend over de Lek.

Het beeld werd onthuld ter gelegenheid van de afronding van de dijkversterkingswerkzaamheden tussen Bergambacht en Schoonhoven. De Lekdijk is na vijf jaar werkzaamheden weer veilig. Om dit te vieren waren er zaterdag verschillende activiteiten rond Het Gebouw en was er ’s avonds een barbecue voor dijkbewoners.

Het werk aan de dijk had een grote impact op de bewoners. “Vijf jaar lang in werkzaamheden wonen is vervelend. Ik ben bijzonder trots op hoe we het hier met zijn allen hebben aangepakt. Vooral op hoe de omgeving betrokken was. We hebben op allerlei manieren zeer intensief gecommuniceerd met de bewoners waardoor begrip ontstond voor het werk”, aldus dijkgraaf Hans Oosters van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Ervaringen van onder andere dijkbewoners zijn opgetekend in het boek ‘Leven en werken aan de Lek’, waarvan alle bewoners een exemplaar hebben ontvangen.

Familieden van veerman Kees Ooms.

Familieden van veerman Kees Ooms.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.