De Haas neemt afstand van berichtgeving zwanendriften

Deel dit:

Kees de Haan in gespreke met teamchef Ronald de Haas van de politie Krimpenerwaard.

Kees de Haan in gespreke met teamchef Ronald de Haas van de politie Krimpenerwaard.

KRIMPENERWAARD – Ronald de Haas, teamchef van de politie Krimpenerwaard, neemt met stelligheid afstand van de uitspraken van Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs dat de politie corrupt is en gefaald heeft in haar optreden tegen zwanendrifters. “Dergelijke uitspraken doen afbreuk aan het goede werk van mijn mensen en geven een onjuist beeld van de werkelijkheid weer.”

De uitspraken leidden onder meer tot een artikel in het Algemeen Dagblad waarin werd gesteld dat de controle op zwanendriften faalde. In het artikel stelt Struijs dat de politie lankmoedig optreedt tegen zwanendriften, corrupt is en in alle opzichten faalt in de aanpak. De Haas betreurt dat zowel Pro Krimpenerwaard als door het AD geen wederhoor is toegepast en dat de publicaties een onjuist beeld van de werkelijkheid weergeven.

De Haas en zijn collega’s van het politieteam voelen zich door deze uitspraken in hun professionaliteit aangetast. “Uitspraken over corrupte politieagenten schaden het imago van de politie en zijn nergens op gebaseerd. Het artikel is feitelijk onjuist. Handhaving en controle op de naleving van wat in de verstrekte vergunning staat zijn primair voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast heeft de politie een signalerende- en handhavingstaak.”

Hij vervolgt: “De vorming van de Nationale Politie waarbij ook het aspect dierenwelzijn met de komst van de dierenpolitie een forse impuls kreeg, heeft er toe bijgedragen dat de politie ook in de Krimpenerwaard wel degelijk handhavend optrad na meldingen over het zwanendriften. Daarbij zijn meerdere strafbare feiten geconstateerd en is een in substantieel aantal zaken proces-verbaal opgemaakt. In het wekelijks politieoverleg met de burgemeester was het ‘zwanendriften’ meerdere malen onderwerp van gesprek.”

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Dat noem ik nog eens een mager excuus. De drifters hebben jaren lang hun gang kunnen gaan, en men informeerde elkaar NIET, van hogerhand, waardoor niet werd opgetreden tegen uiterst wrede diermishandeling. . Zwanen staan zelfs genomineerd als nationale vogel. Niemand was er blijkbaar door geraakt of bij betrokken. Nee, hier is de wetgeving niet voor bedoeld, zeggen dat je je aan de wet hebt gehouden. Het is gewoon beschamend.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.